13 tips som gör dig pigg och fräsch

13 tips som gör dig pigg och fräsch

Få soltimmar, blåst och bitande kyla. Sommaren är på ingång men innan solens strålar är här på riktigt är det lätt att känna sig torr och blek. Här är 13 enkla tips som gör dig pigg och fräsch!

1. Sömnen är a och o. Cirka 8-9 timmar är att rekommendera. Se till att mörklägga hela rummet och ha en behagligt sval sovtemperatur, cirka 17-18 grader. Skriv ner alla måsten på en lapp, det motar bort enträgna stresstankar. Drick inte koffeinberikad dryck senare än sex timmar före läggdags och slutligen – tänk Skalman! Regelbundenhet underlättar kvalitativ sömn.

2. Fyll på med vätska. Tänk att vanligt vatten kan vara det bästa och billigaste skönhetsknepet i världen. Dyra  krämer kan slänga sig i väggen – inget slår den rinnande strålen från kranen. 1,5-2,5 liter om dagen bör du få i dig. Tips: lägg i en citronskiva eller hacka i lite mynta för variation.

3. Avokado frossa. En sådan oansenlig liten sak som avokado är en riktig dunderkur för kroppen. Nyttiga fetter, antioxidanter och vitaminer är några skills den kan skryta med. Levern och hjärtat hurrar högst och mår prima vid intag – en om dagen så är du i hamn. Tips: Om barnen ratar – mixa ner den i kvällssmoothien.

4. Bli vitaminfin. Den sanna skönheten kommer inifrån – den har ni väl hört förr? Och det stämmer faktiskt. Både hy, hår, kropp och knopp blir gladare, friskare och spänstigare med ett varierat intag av vitaminer. Skippa piller och kör på naturliga råvaror som färggranna frukter, grönsaker, nötter och bär istället. Använder du hela färgskalan så är du på rätt väg.

5.  Haka på raw food trenden. Tackla extrakilon och trötthet med…just det! Rå mat. När maten hettas upp över 42 grader förstörs naturliga enzymer som förhindrar matsmältningsprocessen och näringsinnehållet börjar ge vika. Woka eller ångkoka för bästa upphettningsresultat. Tips: Om du inte vill leva rått 24/7 går det fint att byta ut några mål i veckan.

6. IT-fria dagar. Långa dagar framför datorn gör att din hy exponeras för skadlig strålning. Smarta telefoner och ständig uppkoppling suddar ut gränsen mellan privat tid och arbetstid. Logga ut och koppla ifrån all form av tekniska prylar minst en dag i veckan.

7. Promenera mera! Lägg till begreppet PW – power walk i din vokabulär. Skippa sista stoppet med tunnelbanan eller bussen och gå istället. 20 minuter om dagen är bättre än ingenting.

8. Njut av naturen! Utnyttja vårt vackra landskap. Det är både muskeltrimmande och hur roligt som helst. Barn är ett grymt alibi för en dag på isen eller i backen. Om du inte har egna – låna andras och passa på att svischa riktigt ordentligt. Se upp i backen och tackla glidarna i rinken.

9. Det hänger på håret. Unna dig ett besök hos frissan. Kyla blandat med torr inomhusluft sliter på dina strån. Rusta med skonsam toning eller uppfriskande sammetskur – din frisör har de rätta verktygen. Tips: Om kassan är skral – köp en härlig hårmask och ett grymt leave-in balsam och fixa hemma.

10. SPAra riksdaler på
elevbehandlingar. Byt ut snor mot glamour och tillåt din inneboende Speedie Gonzales att växla ner ett par varv och njut av en energitriggande massage – eller varför inte ansiktsbehandling. Både och kanske. Elevbehandlingar är inte särskilt dyra, ungefär halva priset betalar du.

11Tandborsta läpparna. Japp! Du läste rätt. När du ändå är igång med tandborstningen – kör några extra varv på munnen. Den torra huden försvinner och sammetskänslan infinner sig snabbt efter ett par vändor. Dessutom trollas en glödande röd färg fram eftersom blodcirkulationen sätts i arbete.

12. Glöm inte traditionellt kompishäng. Det är ju en vitamininjektion i sig som får varje blekansiktet att skina upp. Tips: Spakväll hemma. Tänd ljus, ladda med produkter som mask, rengöring, olja, krämer och varma handdukar. Köp hem fräscha frukter, nötter eller gör ett gäng hälsosmoothies. Dela på notan. Billigt, härligt och roligt sätt att umgås.

13. Det klassiska tipset – kör på ett bra självförtroende. Om du själv tycker att du är bra, fin och härlig som du är så kommer andra också tycka det. Easy peasy på pappret kanske. Mer utmanande i verkligheten. Öva öva öva! Kör spegeltricket – du vet det där med att varje gång du går förbi en spegel säga något bra till dig själv. Det kommer ge utdelning, heja heja!

Text: Redaktionen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.