12 nyttiga mellanmål i farten

nyttiga mellanmål

När hungern slår till är det lätt att stoppa det första, men kanske inte alltid det bästa, i munnen. Här ger vi dig förslag på 12 nyttiga mellanmål, perfekt att grabba med dig i farten.

En kexchoklad, kanelbulle eller en färdigpackad smörgås är lockande mellanmål när magen skriker efter mat. Men att hitta bra och nyttiga mellanmål att äta när du har ont om tid behöver inte vara så komplicerat. Här ger vi dig 12 förslag.

12 nyttiga mellanmål i farten

sites/default/files/kvarg .jpg
Kvarg
har blivit en favorit hos många, speciellt bland alla som tränar eftersom kvarg innehåller mycket protein. Satsa på en naturell kvarg om du vill slippa tillsatt socker. Smaksätt hellre själv, ett tips är att tillsätta äkta vaniljpulver eller lakritspulver. Läs mer: 16 olika kvargsorter – här är skillnaden

sites/default/files/eggs-17987_640.jpeg
Ägg. Numera kan man hitta färdigkokta ägg i de flesta butiker vilket är ett perfekt och bra mellanmål. Ägg innehåller höga halter av viktiga antioxidanter som skyddar kroppen och tar hand om fria radikaler som kan skada våra celler. I ägget gömmer sig även E-vitamin, selen, riboflavin, A-vitamin, D-vitamin och Zink. Läs mer: Därför är ägg så nyttigt

sites/default/files/avocado-71567_640.jpeg
Avokado innehåller gott om omättat fett som har en gynnsam inverkan på blodfetter och blodtryck vilket kan minska uppkomsten av hjärt-kärlsjukdom. Fettet sägs även vara bra för hjärnan och huden, dessutom hjälper det kroppen att bilda hormoner, bygga celler och tillgodogöra sig av andra vitaminer. Avokado innehåller även mycket fibrer, vitamin k, vitamin B6, kalium och framför allt vitamin E. En avokdo är därmed ett bra och mättande mellanmål! Ät avokadon som den är eller mosa den på en knäckemacka. Läs mer om avkoado här.

sites/default/files/various-1766_640.jpeg

Nötter är ett annat nyttigt mellanmål som mättar bra per kalori. De har ett lågt gi och skyddar mot bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. Forskning visar även att de som äter nötter i genomsnitt väger mindre än dem som inte gör det. Naturella nötter är de absolut bästa alternativet, färdigblandningar kan ofta innehålla socker. Läs mer om våra vanligaste nötter och dess hälsofördelar här.

sites/default/files/009886.jpeg

Ost är ytterligare ett bra mellanmål när suget slår till och finns i små portionsförpackningar. Ost mättar och håller ditt blodsocker i schack till nästa mål. 

sites/default/files/keso-naturell-4--250g-keso-1578909153.jpeg

Keso är ett krämigt mellanmål som mättar bra och innehåller en hel del protein. Gott att äta precis som det är eller att blanda med lite naturella nötter, mandarinklyftor eller bär.

sites/default/files/shaker.jpeg

Proteinshake är smidigt och utmärkt att ha med för den som tränar. Ta med pulvret i shaken och tillsätt bara vatten. Klart!

sites/default/files/sockerärtor.jpeg
Sockerärtor/Sugarsnaps
finns att köpa på påse. Bara att öppna och njuta av de knapriga och söta ärterna!

sites/default/files/carrots-155708_640.jpeg

Morötter är ett annat lättillgängligt mellanmål som dessutom innehåller mycket fibrer. Fibrer ger mättnadskänsla och är positivt för bland annat mag-tarmfunktionen. Köp smidiga snacksmorötter eller en ekologisk i lösvikt.

sites/default/files/oliver_0.jpeg

Oliver innehåller antioxidanter, enkelomättat fett, mineraler och vitaminer. Numera kan man köpa oliver i smarta portionsförpackningar. Tänk dock på att oliver innehåller mycket salt.

sites/default/files/frukt.jpeg

Frukt är ett givet mellanmålsalternativ! Glöm inte att skölja frukten och satsa gärna på närodlad och ekologisk frukt, utan bekämpningsmedel.

Test: Proteinbars

Bars är både ett gott och nyttigt mellanmål – så länge de inte är fullproppade med socker och andra tillsatser. I många fall får du i dig lika mycket socker som i en snickers. Satsa på en bar som innehåller naturliga ingredienser.

Hoppas du hittar något gott för ny energi i farten!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa