10 vanliga frågor om hudvård – hudterapeuten från Cool Derma svarar

hudvård

Huden är vårt största organ, men är ändå ofta bortglömd i hälsosammanhang. Det skrivs betydligt mer om träning och kost, varför många är osäkra på vilken hudvård de mår bäst av. Vi har träffat hudexperten Shidrokh ”Orkidé” Ghawami från Cool Derma Company. Här ger hon svar på tio vanliga frågor för frisk och fräsch hud.

På en lugn tvärgata till Odenplan i centrala Stockholm hittar du Cool Derma Company och kanske världens mest omhändertagande och kunniga terapeut. Shidrokh ”Orkidé” Ghawami, grundare av Cool Derma som både är auktoriserad hudterapeut, funktionell näringsterapeut och makeup-artist. I mer än 20 år har hon arbetat inom hudvårdsbranschen och träffat människor i olika åldrar med otaliga hudtyper och hudproblem. Här hittar du tio av de vanligaste frågor hon får i sitt jobb, kanske som även du undrar över?

10 vanliga frågor om hudvård – hudterapeuten från Cool Derma svarar

1. Vilken är den viktigaste i hudvårdsrutinen?

Rengöring din hud både på morgon och kväll. Oavsett vad du har för favorit produktform – tvättgele, rengöringsmjölk eller rengöringsolja – se till att tvätta bort rengöringsprodukterna ordentligt så att det inte finns några rester kvar.

2. Måste jag använda ansiktsvatten?

Det beror på vad den gör och innehåller. Det har kommit aktiva produkter som fyller en funktion och som t.o.m. ersätter serum, som Cooldermas Glycolic essens. Det är en 2 i 1 produkt med många egenskaper. Rådfråga din hudterapeut så att du inte köper några onödiga produkter.

3. Jag har torra och röda fläckar runt näsvingarna och munnen som blir värre i kylan. Vad kan jag använda där?

Det går jättebra att smörja sig med mandelolja eller kokosfett på bara de områdena. Undvik däremot produkter med eteriska oljor.

4. Min man få finnar av rakning. Vad kan han göra åt det?

Detta är väldigt vanligt och han måste tänka på två saker:

  1. Efter rakning – använd en lätt mjukgörande kräm, inte after shave med parfym.
  2. Använd Coolderma Glycolic essense på utsatta områden 3 ggr i veckan.Använd inte i samband med själva rakningen utan tex om han rakar sig på morgonen så kan använda essensen på kvällen.

5. Kan jag använda scrubbkrämer med korn i ?

Jag rekommenderar inte det. Istället så finns det enzym peeling, Glycolic Peel och tvättlappar som du kan använda med tvättgele för extra peeling effekt.

Förutom försäljning av produkter kan du få effektiva och sköna ansiktsbehandlingar av Shidrokh. Här får Anna en C-vitaminbehandling som minskar inflammation och ökar bildandet av kollagen som gör huden spänst.

6. Vad ska jag prioritera när jag har bråttom?

Rengöring, kräm och solskyddsfaktor är absolut de viktigaste.

7. Kan jag använda nattkräm på morgonen?

Ja, det går bra. Men kom ihåg att vissa nattkrämer har aktiva ingredienser som vitamin A och därför ska du använda solskyddsfaktor ovanpå krämen, oavsett om det är soligt eller mulet ute.

8. Kan jag använda makeup-servetter och hoppa över rengöringen?

Nej, det rekommenderar jag inte. Slarvar du med rengöringen är det som att kasta andra produkter du smörjer dig med i soporna.

9. Vad kan jag använda som hudkräm på mina barn?

Det beror på vad de har för hudproblem? Om din son eller dotter har t.ex. finnar och pormaskar så går det jättebra att använda Coolderma skinfitness-serien. Den är gjort för att handskas med just detta problem oavsett ålder .

Jag rekommenderar att du som förälder har koll på och vägleder barnen så det blir rätt. På apoteket finns flera bra märken för de som har torr hy/eksem, t.ex. laroche posay, ACO och Nuxe.

10. Hur ska jag göra med solskydd?

Hitta en produkt som du tycker känns bra. Om den är kladdig eller smular sig så kommer du inte att använda den, varför din trivsel med produkten är viktigast. Använd rikligt och snåla inte med mängden kräm. Och använd det året om för bästa skydd.

Har du fler frågor – tveka inte att höra av dig till: kontakt@coolderma.com

Och om du önskar fler artiklar med frågor- och svar om hudvård – skriv gärna i kommentarsfältet.

“Vi vill ge dig bästa möjliga hållbara resultat för din kropp och hud.”

Cool Dermas produkter hittar du exempelvis på Apoteket och Lyko.se. Läs mer om företaget, produkterna och ansiktsbehandlingarna på coolderma.com.

 

Foto: Derin Sunneson

Text: Anna Lissjanis

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.