10 tips på aktiviteter för familjer i Stockholm

10 tips på aktiviteter för familjer i Stockholm

Har du planer på att spendera tid i vår huvudstad i sommar eller kanske rent av bor i stan? Här delar vi med oss av 10 tips på aktiviteter för familjer i Stockholm. Alla är ju inte lika roade av att slappa på en solstol, speciellt inte barnen, och det finns mycket kul att hitta på där du slipper ligga still.

10 tips på aktiviteter för familjer i Stockholm

1. Parkhäng. Ofta räcker det att bara gå ut för att barnen ska vara nöjda. Ta med en fotboll, lite fika och gå till närmsta park. Här hittar du en lista över Stockholms lekplatser och parklekar.

2. Kaknästornet. Där finns både en kul lekpark bredvid med karuseller, labyrint, klätterborg, linbana, vindskydd och eldplats för att grilla. Sen är det alltid lika spännande att ta hissen upp i tornet där det även finns restaurang och en fantastisk utsikt över Stockholm.

3. Junibacken. Ett tips för dig med yngre barn inför dagar med sämre väder. Allt är under tak. Här kan du åka tåg genom Astrid Lindgrens sagor, se på teatershower, leka i små hus, rida på Lilla Gubben, äta på restaurang med mera. Inträde: Barn under 2 år går in gratis, barn 2-15 år: 139 kr och vuxen: 159 kr.

4. Minigolf. En perfekt aktivitet ihop med barn i olika åldrar, vänner och familj. Här hittar du ställen i Stockholm som har minigolf. Krävs bara en gnutta koncentration och tålamod. Varning – inget spel för dåliga förlorare! Här hittar du ställen i Stockholm som har minigolf.

5. Äventyrsbad. Det finns många utomhuspooler som är fina sommartid, t.ex. anläggningarna hos Medley och Kampementsbadet. Ännu ett hett tips för dagar med sämre väder är att ägna en dag i varma bassänger, vattenrutschkanor, simma i strömmar, basta och bubbla bubbelpool. Ofta finns även gym i anslutning eller tillgång till motionssim om ni vill kombinera träning med leken. Här några ställen i Stockholm med äventyrsbad.

6. Museum. Som:

– Riksidrottsmuseet. Ett museum vid Djurgårdskanalen med gratis inträde, utställning och massor av sporter att testa för både barn och vuxna. Lagom stort för att gå igenom på ett par timmar och går smidigt att kombinera med Polismuseet precis intill. Dessutom finns en kul lekplats utanför.

– Tekniska Museet. Här kan du lätt spendera en hel dag. På Sveriges största tekniska museum får man själv röra och prova på tekniska prylar.

Inträde: Barn under 7 år: gratis, barn 7-9 år: 100 kr, vuxna 150 kr.

Här hittar du en guide till alla övrig museum i Stockholm.

7. Skansen. Det mest klassiska utflyktsmålet i Stockholm för alla åldrar. Ett ställe att uppleva historisk kultur, kolla på djur och åka karuseller. Dessutom är det häftigt att besöka Skansen-Akvariet för att kika på mer tropiska djur. Inträde: Barn 6-15 år 60 kr, vuxna 120 kr (+ samma avgift om du även besöker Skansen-Akvariet.

8. Tom Tits Experiment. Ett ställe i Södertälje med naturvetenskap och teknik för alla åldrar. Flera våningar av experiment, utställning, restaurang, café och butik. Inträde: Barn 3-14 år 150 kr, vuxna 190 kr.

9. O’Learys Tolv Stockholm. Restaurang med populär familjemat, spel, bowling, äventyrsgolf mm i ett. Här rekommenderar jag minigolfbanan där du för varje hål lär dig något om en känd plats eller byggnad i Stockholm.

10. Spa med barn. På Elements Spa kan du varva ner med yoga tillsammans med barnen, det bjuds på barnmeny och smoothies i spabaren. Pris: Barn 95 kr, vuxna 295 kr.

Ett annat alternativ är Selma CitySpa som erbjuder spabehandlingar för de yngsta högst upp i Clarion Hotel Sign. Här kan du och ditt barn få duobehandlingar, ta ett dopp i takpoolen och njuta av serveringen med smoothies, juicer, snacks och mat. Pris: Mån-tors 890 kr, fre-sön 1 090 kr (för två pers, inkl entréavgift).

Text och foton: Anna Lissjanis

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration!

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras