Över 12 100 är anmälda till Vansbro

Över 12 100 är anmälda till Vansbro

Klassikerloppen slår alla tiders rekord och knappt har Vätternrundan hunnit avslutas förrän det är dags att börja tänka på Vansbrosimningen.

För många Klassiker-rävar är juni och juli intensiva månader. Först Vätternrundan helgen innan midsommar och sedan Vansbrosimningen ett par veckor senare. Många som cyklade i helgen har redan nu siktet inställt på simning och ligger i hårdträning för att kunna vara i så bra form som möjligt om drygt två veckor. Att förebereda sig på det något kyliga vattnet och att eventuellt simma i våtdräkt några gånger före själva loppet är viktiga pusselbitar för att lyckas med sitt mål – oavsett om det är att simma på en rekordbra tid eller att bara ta sig runt på ett trevligt sätt.

Denna veckan passerade Vansbrosimningen förra årets anmälningsrekord, då över 12 100 personer är anmälda.
– Direkt efter Vätternrundan brukar det komma in extra många anmälningar, exempelvis från dem som genomför någon av klassikerna. Vår prognos på cirka 13 500 anmälda ser fortfarande ut att stämma, säger Alf Larsson, tävlingsledare på Vansbrosimningen.
Loppen Vansbrosimningen, Vansbro Halvsim och Vansbro Tjejsim har vart och ett även passerat sina tidigare anmälningsrekord. För att kunna ta emot alla simmare har bland annat antalet startgrupper och starttiden för Vansbrosimningen (3 km) lagts en timme tidigare än vanligt.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.