Mammalivet

 

Hej på er!

Ännu finner jag det svårt att få ihop mammalivet. Det är lite baby blues här emellanåt och det är inget jag skäms över att erkänna. Allt är tamigf*n inte guld och gröna skogar som förstagångsförälder. 

Shares

The sweet mammaliv

Här hemma försöker vi få ihop vardagen. Min son som nu är 2 veckor gammal vill absolut inte att jag lägger ifrån honom en enda minut. Vid vagnpromenader funkar det hyfsat eller om min sambo tar honom en stund. I övrigt är det mestadels gallskrik. 

Shares

Tillbaka

Hej på er!

Jag har inte skrivit något på över en vecka då jag haft fullt upp. Fullt upp med vadå tänker ni? 

Ja, jobb.. som vanligt! Jobbar månaden ut innan jag går på mammaledighet och det har varit crazy på jobbet. Är jättemånga nya pedagoger, så har försökt stötta dem i deras lärande och allt med elever och teknik…. har hoppat in på lektioner när någon varit borta (eller inte dykt upp till sitt jobb *morr*).  

Shares

Tidernas värsta dieter

Under mina tre års av nutritionsstudier så fick jag en allt mer ödmjuk inställning till dieter. Ju mer kunskap jag sög in kring hur kroppen svarar på olika kombinationer av näringsämnen desto mer insåg jag att det inte finns en mirakeldiet. Nedan listar jag några av de mest absurda ”mirakeldieterna” genom tiderna.

Shares

Låt oss prata om något livsviktigt

Jag sitter just nu på jobbet och dricker en smoothie som jag gjorde iordning imorse. Det är min tredje dag tillbaka på jobbet efter julledigt och det känns att kroppen är betydligt tyngre nu än innan lovet. 

Shares

Havregrynsbollar med banan och protein

Här kommer receptet jag skrev om tidigare.. Hittade min receptbok idag. Den hade hamnat ute i förrådet tillsammans med all kurslitteratur. 

Grundrecept (20-21st):  

4 mogna bananer

5 dl fiberhavregryn 

1 tsk kanel

1/2 tsk bakpulver

2 skopor proteinpulver (Jag använde Dalblads Whey Class+ med chokladsmak) 

Såhär gör du: 

1.  Mosa bananerna. Jag brukar mosa dem på en tallrik med en gaffel.

2. Lägg de mosade bananerna i en bakbunke och tillsätt kanel, bakpulver och proteinpulver. Rör om!

Shares

Frukost innan besök på fl

Sovit extremt dåligt inatt, trots citodon som jag trodde var mitt mirakelpiller för sömn under sen graviditet. Det kanske är mitt mirakelpiller bara att jag inatt varit ofrivilligt uppjagad och stressad över att vi ska till förlossningen och ta prover idag. Det kommer förmodligen gå hur bra som helst.. jävla hjärnspöken.

 

Då frukostmotivationen är låg när jag försöker undvika smörgåsar så blev det en mix tre idag. 

Shares