SATS – tar hem världstrenderna till ditt kvarter

SATS – tar hem världstrenderna till ditt kvarter

Det finns 39 SATS i Stockholm – chansen att det ligger ett träningscenter i kvarteret nära ditt jobb eller din bostad är rätt stor. Chansen är också stor att du där kan hitta några av de allra senaste träningstrenderna.

Träning är SATS kärnverksamhet, därför jobbar man hela tiden med att utveckla nya träningsformer och tjänster.
– Vi söker aktivt nya trender över hela världen och jobbar med en mix av egenutvecklade konceptklasser, SATS-klasser, där program och musik är samma på alla anläggningar och byts ut var tredje månad samt klasser som våra instruktörer själva komponerar och koncept vi hämtat in utifrån.
Vi jobbar ofta med så kallade eventklasser, klasser som finns för en kortare tid. Det är ett bra sätt för oss att se vad våra medlemmar gillar så att vi utvecklas i rätt riktning.

I höst finns Piloxing, Tabata, SatsFamilyYoga och We will rock you som eventklasser som vi noga följer upp och utvärderar, berättar Eva Lundström, nordisk marknadschef på SATS.
Högt på listan bland många träningssugna SATS-medlemmar finns nyheten Zumba, en dansklass till latinamerikanska rytmer.
– Det är vår klart mest populära klass just nu och vi har satt in ett antal extraklasser för att möta efterfrågan. Vi får en otrolig feedback och intresset verkar inte avta. Personlig träning är också ständigt på uppgång, vi har nu över 300 personliga tränare på våra anläggningar i Sverige. Vill du ha extra motivation för att komma igång eller komma igen med din träning så finns det flera möjligheter att få inspiration på SATS.
– Både som ny och befintlig medlem kan du boka in träningsvägledning kostnadsfritt. Våra motivationskampanjer där du
tränar två gånger i veckan och efter avslutad period får en liten present av oss är också väldigt uppskattade. Ett annat tips är att prova på personlig tränare som hjälper dig att fokusera på dina personliga målsättningar vare sig det gäller att gå ner i vikt, bli snabbare eller träna inför en tävling. Vi jobbar för att hjälpa dig nå just dina träningsmål, förklarar Eva.

Ont om tid? Då finns det extra effektiva träningspass på SATS berättar Eva.
– Om du vill träna på dagtid så rekommenderar jag att boka in träningen som ett möte i kalendern, ta med en träningsväska
till jobbet och kom gärna överens med en kollega att ni skall träna tillsammans. Den bästa träningen är den som blir av – kör ett lite kortare pass på löparbandet eller prova någon av våra 30-minutersklasser som gör att man hinner med lunch efteråt också. MiniSats finns på drygt hälften av våra center för alla som behöver barnpassning.
Hon tipsar om att det bästa är att hitta en nivå som fungerar, inte för mycket och inte för lite. Två gånger i veckan är en lagom frekvens att starta med.
– Kombinera gärna utomhusträning med träning inomhus för att få en omväxling i träningen. Det handlar om att skapa goda
och hållbara vanor så träningen blir en naturlig – och rolig – del av vardagen. Träningen ska ge energi, inte ta. Känn efter vad du själv vill göra; dansa, gå på yoga, köra tuffa styrkepass, träna kondition och du kommer snart att hitta den, eller de, träningsformer som du trivs bäst med.

Tappat motivationen i träningen? Testa något nytt!
SATS är först i Europa med Piloxing, träningen från Hollywood som snabbt får dig i stjärnform. Det är en kombination av  rörelser inspirerade av pilates och boxning som gör dig både starkare och uthålligare. Man kan även jämföra Piloxing med
en form av intervallträning som ökar förbränningen och stärker core-musklerna. Träningen passar både kvinnor och män.
Piloxing startar på utvalda träningscenter från och med den 30 augusti.
Härlig latinamerikansk musik som ger extra energi när svetten börjar rinna och pulsen går upp, så kan man kort beskriva nya dansklassen Zumba. Sköna rytmer från salsa, merengue, reggae och cumbia inspirerar till riktigt kul träning. Du  behöver inte kunna dansa eller ha bra koordination för att hänga med – följ instruktören, släpp loss och låt det ta den tid det tar att lära sig stegen. SATS har röjt plats i schemat för att lansera Zumba på fl era av sina träningscenter. Enkel och tuff konditionsträning med två utmanande konditionstoppar, och återhämtning däremellan. I SatsEnergy ingår bland annat
enkla steg inspirerade av hur atleter rör sig. Passet avslutas med styrke- och balansövningar och stretch. SatsEnergy är
det senaste tillskottet bland SATS-klasserna och körs till medryckande musik. Tabata består av åtta intervaller med 20 sekunders träning varvat med 10 sekunders vila. Övningarna är till exempel utfallshopp, armhävningar, burpees och dips.
Träningsformen har rötterna i Japan. Det är en tuff klass som passar dig som vill ta ut dig ordentligt.
Cykla till rock! Trampa fram upplyft av tidernas bästa rocklåtar – från hårdrock till heavy metal. Passet heter We will
rock you, precis som musikalen byggd på Queenlåtar som spelas på Cirkus i Stock-holm. Musiken hjälper dig när orken är på väg att ta slut. Här blir det singalong och head-banging samtidigt som du tränar.

Träning som du har glädje av!
www.sats.se
010-110 58 00
Antal träningscenter: 39 stycken i Stockholm (56 i hela Sverige)
Utbud gruppträning:
SatsBaby, SatsCore, Shape, SatsDance, SatsCycling, SatsCyclingPulse, Aerobic, DanceAerobic, DanceStep, StreetDance, Jazz, SatsAfro, Step, BodyCombat, BodyPump, Box, Kinesis, Crosstraining, SatsCorePulse, SatsPowerStep, Cycling, CyclingPulse, AshtangaYoga, BodyBalance, Kinesis, Pilates, PilatesBall, SatsFlow,
SatsYoga, SatsYoga Adv
Barnpassning: Ja, MiniSats (barnpassning för alla medlemmars barn 3 månader – 10 år)
Barnaktiviteter: Ja, Absolute Showkids. Rörelseglädje och dans för barn mellan 4-8 år.
Massage: Ja, SATS erbjuder klassisk massage på 13 anläggningar i Stockholm.
Individuell träning: Ja, Styrketräning och konditionsträning på samtliga träningscenter.
Personlig träning: Ja, på samtliga träningscenter.
Specifika paketlösningar; bland annat SATS Komigång, SATS Golf, SATS Testpaket, SATS Kostcoach.
Rehabilitering: Ja, SATS Rehab med sjukgymnaster/naprapater finns på sex anläggningar i Stockholm
Övrigt: Pool, klättervägg, squashbanor, tennisbanor.
Se www.sats.se för info.
Pris: Ett medlemskap på ett eller flera SATS kostar från 4 500 kronor per år beroende på geografi sk placering. Medlemsavgift och administrationsavgift tillkommer. SATS erbjuder också ett medlemskap för dig som vill träna även i Norge, Danmark och Finland.
Medlemstidning: Ja, SATS Magasin som utkommer 5 gånger per år.

SATS lanserar iPhoneapplikation. Läs mer på www.sats.se

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.