Spa och upplevelser på sommarorten Strömstad

Spa och upplevelser på sommarorten Strömstad

Söker du en annorlunda vistelse i sommar med upplevelser, avkoppling och vacker natur nära vattnet? Då ska du bege dig till Strömstad och ta in på Quality Spa & Resort Strömstad.

Kombinationen rundslipade klippor vid havet, en sommarstad som sjuder av liv och högklassigt boende med ett stort utbud av spa-aktiviteter är svårslagen.

Strömstad ligger vid Bohuslänska kusten, alldeles intill norska gränsen, med Skagerack i väster och Tanum i söder. Staden är ett populärt resmål på somrarna, både för norrmän och svenskar. Norrmännen kommer hit för att handla och turistnäringen har gjort att det finns ett stort utbud av affärer, event och nöjen, trots stadens ringa storlek. Ett populärt besöksmål är Ursholmen, Sveriges västligaste fyrplats som vanligtvis har en sälkoloni som huserar här.

Även öarna Syd- och Nordkoster, som är Sveriges västligaste bebodda öar, lockar med cykelutflykter, Kosters trädgårdar och musikfestivaler under sommaren. För golfspelarna finns Strömstads Golfklubb, Dynekilens Golfklubb och Fjällbacka Golfklubb i närheten.

Vill man kombinera semestern med shopping är alternativen många. Allt från små boutiquer med unika föremål till Nordby Outlet som har ett stort utbud av märkeskläder till fyndpriser. Ett annat tips är Lyckliga Gatan i centrala Strömstad som erbjuder handplockat mode från London och Paris i stor sortering till bra priser.

Enorm spa-avdelning För ett riktigt lyckat besök är boendet viktigt. På Strömstad Spa & Resort finns boende för alla smaker, från moderate rum till sviter och lägenheter för upp till sex personer. Nästan varje rum har havsutsikt och hälften av de 232 rummen är dubbelrum medan resterande är superiorrum samt sviter med solaltan mot vattnet.
– Hotellet har en otrolig känsla. Att bara sitta och titta på båtarna i hamnen eller studera folk som går förbi är en upplevelse i sig. Då behövs inga fler aktiviteter. Det är som att komma utomlands, fast man är kvar i Sverige, menar Susanna Blomstervall, försäljningschef Sverige för Quality Spa & Resort Strömstad.

Som anläggningens namn avslöjar finns här en ordentlig spaavdelning på hela 2 000 kvadratmeter fördelade på två plan, med en saltvattenbassäng och tre bubbelpooler varav en utomhus. Flertalet bastuvarianter, Finsk bastu med utsikt över vattnet, ångbastu och Tecaldarium, finns att tillgå. Vill man svalka sig mellan bastubaden står en tunna fylld med snö och väntar.

Till och med att duscha blir en upplevelse tack vare eventduscharna som har olika massage- och värmeeffekter. För den som önskar erbjuds olika träningspass på fitnessavdelningen, allt från afrikansk dans och muskelpass till aquabike och yopiqi. Vill man hellre träna själv, eller med hjälp av privat instruktör, finns ett nytt gym med löpband, crosstrainer, träningsmaskiner och fria vikter. Det finns ett fyrtiotal spabehandlingar att välja bland.

Vill man få lite kvalitetstid tillsammans med någon man tycker om är ett tips att boka Spa Suite, ett paket som innebär bad, rhassoulbastu och behandlingar för två. På Strömstad Spa & Resort kan du till och med få hjälp av legitimerade tandläkare att bleka dina tänder. Det kan man kalla omhändertagande från topp till tå! Resort året runt Även vintertid är hotellet en upplevelse i sig. I januari smyckas hela anläggningen om på temat ”Tusen och en natt” och spa:et blir en värmande punkt när kylan biter utanför fönstret.
– Vi tänder massor av levande ljus och hela hotellet blir en magisk plats för att hitta energi och koppla av i värmen, berättar Susanna Blomstervall.

Också maten är en viktig del av vistelsen. Anläggningens restaurang, Restaurang ABC som har plats för 400 personer och tre barer samt en stor uteservering för 300 personer, serverar nyskapande och spännande mat med inspiration från det asiatiska och kaliforniska köket tillagad på råvaror från den svenska västkusten. Här trivs man oavsett om sällskapet är en käresta, konferenskollegor eller goda vänner.

Här erbjuds även olika sorters provningar och kurser för den som är intresserad, allt från ostron- och vinskola till choklad-, snaps- och whiskeyprovning.

Sommarerbjudande:
Dubbelrum från 995 SEK/natt inkl. frukost och entré till spa.
Gästerna erbjuds 2 000 kvadratmeter spaavdelning, där man kan njuta av bland annat saltvattenpool, bubbelpooler och utomhusbad. Här finns också upplevelsedusch, flertal olika bastubad och svalkande snötunna.

Strömstad Spa & Resort
Kebalvägen 229,
452 40 Strömstad,
0526- 303 00,
info.stromstad@choice.se,
www.stromstadspa.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.