Go Back
torsk med äggsås
Print Pin
3.50 från 2 röster

Smörstekt torsk med äggsås

Måltid Lunch, Middag
Tag äggsås, torsk med äggsås
Specialkost Glutenfritt, LCHF
KCAL/Portion 400-499

Ingredienser

  • 800 g torskfile
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 krm salt och vitpeppar
  • 1/2 citron skalet + lite saft
  • 4 st ägg
  • 2-4 msk smör att steka i

Instruktioner

  • Koka äggen hårdkokta och finhacka dem.
  • Koka upp creme fraiche, grädde och fond/buljong. Pressa ner 1/2 citron och riv ner lite citronskal. Smaka av med vitpeppar och eventuellt salt. Dra av från plattan och rör ner ägg och dill.
  • Salta och peppra fisken, krydda eventuellt med ekologisk citronpeppar. Stek i rikligt med smör tills fisken precis är klar.
  • Servera med en citronklyfta och kokt blomkål (för lågkalorimåltid) eller potatis.