Go Back
morotssoppa
Print Pin
Inga betyg än

Morotssoppa med kokos och ingefära

Måltid Lunch, Middag

Ingredienser

  • 600 g morötter
  • 1 liter vatten
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 10 cm purjolök
  • 3 cm ingefära
  • 2 dl lätt kokosmjölk
  • 1 röd chilipeppar
  • 1 nypa salt och peppar (efter smak)

Instruktioner

  • Hacka och fräs lök och purjolök i en stekpanna.
  • Koka upp vatten med grönsaksbuljong i en kastrull. 
  • Slanta morötterna och hacka den röda pepparn. 
  • Lägg  pepparn och morötterna i kastrullen. Riv i ingefäran och låt småkoka tills morötterna är mjuka. Addera löken när den mjuknat. 
  • Skopa ur buljong tills enbart grönsakerna  är precis täckt med buljong. Spara gärna buljongen på sidan så att du sedan kan späda soppan efter din smak.
  • Mixa soppan med stavmixer. 
  • Addera kokosmjölken och låt puttra några minuter ytterligare.
  • Salta och peppra efter smak och späd eventuellt med buljong för rätt konsistens. 
  • Servera gärna med pannkakor eller grov smörgås.