Go Back
+ servings
wok med kyckling
Print Pin
Inga betyg än

Asiatisk wok med kyckling och räkor

Måltid Lunch, Middag
Servings 4 port

Ingredienser

  • 15 cm purjolök
  • 400 g vitkål
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g kyckling i strimlor
  • 2 msk ljus sirap alt. fiber syrup
  • 250 g räkor
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 port ris
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk socker alt sötströ
  • 2 msk mirin
  • 1 st lime (saften)
  • 1 msk fisksås
  • 3 tsk sambal oelek

Instruktioner

  • Förbered 4 portioner ris. Om räkorna är frysta så tina upp dom i tid och om räkorna har skal så börja med att skala dom.
  • Blanda samtliga ingredienser till såsen. 
  • Strimla purjolök, vitkål, paprika och gul lök. Hetta upp en wokpanna med rapsolja och fräs grönsakerna. 
  • Strimla kycklingen i mumsbitar. Lägg wokgrönsakerna åt sidan och fräs kycklingen till genomstekt.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Ringla över sirap.
  • Tillsätt wokgrönsakerna, räkorna,  kokosmjölken och såsen. Låt puttra ett par minuter och servera sedan med ris.