Go Back
+ servings
GREKISKA-ZUCCHINIBIFFAR-
Print Pin
4.20 från 30 röster

Zucchinibiffar med fetaost

Måltid Lunch, Middag
Tag recept Zucchinibiffar, Zucchinibiffar, Zucchiniplättar
Specialkost Vegetariskt
KCAL/Portion 200-399
Servings 6 portioner

Ingredienser

  • 1 kg zucchini
  • 200 g fetaost
  • 2 st salladslökar
  • 1 st lök - röd eller gul
  • 1 dl finhackad dill
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt och peppar
  • 1 msk olja till stekning

Instruktioner

  • Riv zucchini grovt. Lägg sedan i en sil så att vätskar rinner ut och strö 1 tsk salt över. Ställ undan i 20-30 minuter.
  • Pressa ut kvarvarande vätska med händerna.
  • Riv löken fint och pressa bort överflödig vätska. Hacka salladslök, dill och persilja fint.
  • Blanda allt utom olja i en skål. Smula i fetaost och blanda ordentligt. Smaka av med salt.
  • Klicka ut smeten i en het stekpanna med olja och stek gyllenbruna i ca 3-4 minuter på varje sida.
  • Låt gärna rinna av på papper och servera sen med valfria tillbehör.