Go Back
vörtbröd
Print Pin
Inga betyg än

Vörtbröd med russin

Måltid Lunch, Mellanmål, Middag

Ingredienser

  • 100 g quinoa
  • 150 g helt bovete
  • 100 g havregryn
  • 250 ml vatten
  • 2 msk chiafrön
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vörtkrydda
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl russin
  • 1 msk blandade frön till topping

Instruktioner

  • Lägg quinoa och bovete i blöt i 4-10 h.
  • Sätt ugnen på 200 grader (175 grader för varmluft).
  • Lägg ett bakplåtspapper i en liten sockerkaksform.
  • Skölj quinoan och bovetet väl och låt rinna av.
  • Mixa alla ingredienser utom toppingen i en blender. Rör eventuellt ner russin i smeten.
  • Häll ut smeten i formen och grädda i ugnen i ca 75 min eller tills brödet lossnar från kanten på formen. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna under en kökshandduk innan det skärs upp och äts.