Go Back
+ servings
havrebakelse
Print Pin
5 från 2 röster

Vendelas havrebakelse med vit choklad

Måltid Efterrätt
Tag cupcake, havrebakelse, havrekaka, havrekladdkaka
KCAL/Portion 400-499
Servings 4 port

Ingredienser

  • 1 dl mjöl
  • 1 nypa salt
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk snabbkaffe
  • 1 nypa kanel
  • 45 g smör
  • 3/4 dl farinsocker alt. motsvarande mängd annat sötningsmedel
  • 1 st ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 3/4 dl havregryn
  • 50 g hackad vit choklad ev. sockerfri

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°. Smörj i4 st små format med smör och ställ på en plåt eller ett ugnsgaller.
  • Vispa ihop smör och socker till en fluffig, blek nyans. Vispa sedan ner ägg och vaniljpulver.
  • Blanda ihop och rör i alla torra ingredienser.
  • Vispa till en jämn smet och vänd sedan ner hackad choklad.
  • Fördela smeten i skålarna och jämna till ytan.
  • Grädda i mitten av ugnen 12-14 minuter, tills ytan är hård, krispig och gyllenbrun. Låt svalna lite och servera gärna med glass eller en klick grädde.