Go Back
Vegansk Janssons frestelse
Print Pin
Inga betyg än

Vegansk Janssons frestelse med Toonish tomat och kapris

Måltid Lunch, Middag
Tag Janssons frestelse, julmat, Vegansk Janssons frestelse
Specialkost Äggfritt, Glutenfritt, Laktosfritt, Veganskt, Vegetariskt

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 6 st potatis
  • 3 dl växtbaserad grädde
  • 4 msk små kapris
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 burk vegansk tonfisk (Toonish tomat)
  • 30 gram växtbaserat smör
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk rapsolja, för stekning

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200° C (vanlig).
  • Skala och skiva löken tunt. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek löken mjuk under ca 4 minuter.
  • Skala potatis och skär den i tunna strimlor, gärna med en mandolin. Smörj en ugnssäker form och varva potatis med lök.
  • Blanda ihop växtbaserad grädde i en bunke med kapris och tillsätt salt och nymalen svartpeppar. Ringla över potatisen.
  • Toppa med små klickar av vegansk tonfisk (Toonish tomat) och smör. Strö på ströbröd.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.