Go Back
proteinbrownie
Print Pin
4.34 från 3 röster

Underbar proteinbrownie med kakdegsfrosting

Måltid Efterrätt
Tag Browne, choklad, kladdkaka, Linn Wahlström, Optimize Sports Nutrition, proteinbrownie
Specialkost Glutenfritt

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1 dl kasein med kakdegssmak Gott kasein av hög kvalitét hittar du hos optimizenutrition.se
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 msk kakao
  • 50 g smäll smör eller kokosolja
  • 2 msk honung eller agavesirap
  • 2 krm flingsalt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g mörk choklad
  • 250 g färskost (till frosting)
  • 1 dl kasein med kakdegssmak (till frosting) Gott kasein av hög kvalitét hittar du hos optimizenutrition.se
  • 1 krm flingsalt (till frosting)

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 175°.
  • I en skål: vispa ägg och honung/annat sötningsmedel fluffigt.
  • I en annan skål: blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i äggsmeten. 
  • Smält kokosolja med mörk choklad (eller ha i mer kakao i smeten). Du kan välja att ha i mer eller mindre kokosolja, tar du mindre, ha i en skvätt mjölk eller vatten i kakan med. 
  • Låt kokosolja svalna en aning och höll sedan ner i smeten.
  • Klä en form med bakplåtspapper. Fördela smeten i den och grädda i ugnen i ca 10 minuter.
  • FROSTING: Blanda färskost och kasein och fördela på kakan när den svalnat. Toppa med flingsalt om du vill. Njut!