Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Pin
4.50
från
8
röster
Torka egna äppelskivor
Enkla steg för att torka äpplen i ugn – njut av hemlagade, krispiga torkade äppelskivor hela helgen.
Måltid
Efterrätt, Frukost, Mellanmål
Kök
Svenska
Keyword
torka äpplen i ugn, torkade äppelskivor
Kategori
FRUKOST-MELLANMÅL
Tag
äppelskivor, äpple, torka egna äppelskivor
KCAL/Portion
<100
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
3
timmar
timmar
Total tid
3
timmar
timmar
10
minuter
minuter
Servings
1
Calories
95
kcal
Instruktioner
Skölj och torka av äpplena.
Skär äpplena i millimeter tunna skivor. Använd en mandolin om du har, men akta fingertopparna.
Lägg äppelskivorna på en plåt med bakplåtspapper och pudra över kanel.
In i ugnen 2 1/2- 3 timmar och placera en trädslev vid ugnsluckan så att ångan kan puttra ut och äppelskivorna får luft så de torkar till.
Anteckning
Näringsvärdena nedan är ungefärliga och kan variera beroende på specifika ingredienser och tillagningsmetoder.
Nutrition
Serving:
40
g
|
Calories:
95
kcal
|
Carbohydrates:
25
g
|
Protein:
0.5
g
|
Fat:
0.3
g
|
Sodium:
1
mg
|
Potassium:
190
mg
|
Fiber:
3
g
|
Sugar:
19
g
|
Vitamin A:
2
IU
|
Vitamin C:
4
mg
|
Calcium:
10
mg
|
Iron:
0.2
mg