Go Back
glutenfria mazariner
Print Pin
Inga betyg än

Supergoda glutenfria mazariner

Måltid Efterrätt
Specialkost Glutenfritt
KCAL/Portion 200-399

Ingredienser

  • 60 g smör
  • 2 1/4 dl mandelmjöl
  • 4 1/2 msk pofiber
  • 3 msk sötströ
  • 2 st ägg HÄRIFRÅN OCH NER TILL FYLLNINGEN
  • 1 st banan
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 msk sötströ
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 6 droppar bittermandelarom
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 tsk sötningsmedel ex. Canderel HÄRIFRÅN OCH NER TILL TOPPING
  • 4 tsk vatten
  • 1 dl valfria bär

Instruktioner

  • Degen. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser och tryck ut i botten och kanter på aluminiumformar/mazarinformar. Förgrädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
  • Fyllningen. Mixa samman alla ingredienser och fördela i de förgräddade formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  • Toppingen. Blanda sötningsmedl och vatten. Glasera kakorna, lägg på bär och låt stelna. Blir inte vitt glasyr som på en vanlig mazarin, men smaken blir god.