Go Back
+ servings
Smulpaj utan socker
Print Pin
4 från 23 röster

Smulpaj utan socker och mjöl

Måltid Efterrätt
Tag äppelpaj, dessert, efterrätt, smulpaj, smulpaj utan socker, sockerfri smulpaj, utan socker
KCAL/Portion 399-399
Servings 4 portioner

Ingredienser

  • 4 st äpplen
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk mald kanel
  • 2 msk kokosolja
  • 3 msk flytande honung alt. agavesirap för vegansk paj eller sötströ för lägre GI
  • 2 stjälkar rabarber
  • 2 dl valfria bär

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skala och dela äpplena fint och lägg dem i en pajform. Gör samma sak med rabarber och bär om du väljer att ha i det med. Strö över kanel.
  • Rör ihop havregryn, hackade hasselnötter, kokosolja och honung till en smulig massa och fördela över äpplena.
  • Grädda 20-25 minuter. Se till att nötterna inte bränns.
  • Servera med lättvispad grädde, vaniljkvarg, turkisk yoghurt, glass, vaniljsås eller vad du tycker passar.