Go Back
dadelkola
Print Pin
Inga betyg än

Salt dadelkola

Måltid Efterrätt, Snack
Tillfälle Jul, Påsk

Ingredienser

  • 200 g dadlar
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 krm vaniljpulver
  • 2 krm flingsalt
  • 200 g sockerfri choklad

Instruktioner

  • Hacka dadlarna i småbitar och lägg dem i en kastrull.
  • Tillsätt vatten och koka upp. Låt det sjuda i ca 5 min så att dadlarna blir mjuka.
  • Lägg i flingsalt och vaniljpulver.
  • Mixa alla ingredienserna till en slät smet med en stavmixer. 
  • Bre ut kolasmeten på ett bakplåtspapper. Kolan bör vara 0,7-1 cm tjock.
  • Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. 
  • Häll chokladen över kolan och bre ut den jämnt.
  • Strössla över lite flingsalt när chokladen har svalnat.
  • Ställ in kolan i kylskåpet tills chokladen stelnat och skär den sedan i små rutor.