Go Back
Raw-kanelbullar_nara-1
Print Pin
5 från 1 röst

Raw kanelbullar

Måltid Efterrätt, Mellanmål
Tag Jordgubbssalsa, Ren & naturlig mat
Specialkost Glutenfritt, Laktosfritt, Paleo

Ingredienser

  • 2,5 dl mandel
  • 1,5 dl Solrosfrön
  • 6 st urkärnade dadlar
  • 0,5 dl russin
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 nypa salt
  • 1 dl kokosolja
  • 0,5 dl kokossocker (alt sötströ för sockerfria)
  • 4 msk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk lönnsirap/honung (alt fiber syrup för sockerfria)

Instruktioner

  • Mixa mandel och solrosfrön till ett grovmalet mjöl i en matberedare.
  • Lägg i russin, dadlar, kardemumma och salt och mixa ihop till en deg.
  • Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut ganska tunt till en rektangulär bit.
  • Rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en smet. Bred på fyllningen på degplattan och rulla ihop.
  • Ställ kallt en stund innan du skär bullarna i lagom storlek, lägg i formar och toppa med kokos och/ eller hackad mandel. Håller sedan flera dagar i kylen och går utmärkt att frysa.