Addera alla torra ingredienser för botten i en bunke. Häll i smält smör och fibersirap och forma till en deg. Täck botten på en rund springform med bakplåtspapper och tryck ut degen jämnt. Ställ in i kylen medans du förbereder fyllningen.
Vispa färskost och grädde med en elvisp. Tillsätt pulveriserad erythritol (samma textur som florsocker), rivet citronskal och vaniljen. Blanda med en slev.
Bred ut fyllningen jämnt över botten och låt svalna och stelna i kylen minst en timme innan du fortsätter med resten.
Tillsätt alla ingredienser till citrontoppingen i en kastrull, förutom smöret och gelatinbladen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter, under tiden som citronblandningen får koka upp. När det kokar, tillsätt gelatinbladen och vispa utan stopp i 3 minuter på medium värme.
Tillsätt smöret och vispa tills det smält och ta sedan bort från värmen. Låt svalna och häll sedan över cheesecake fyllningen. Låt cheesecaken stelna i kylen i ytterligare 1-2 timmar innan servering. Dekorera med vispad grädde och rivet citronskal.