Go Back
sockerfri jordgubbscheesecake
Print Pin
Inga betyg än

Raw citron cheesecake

Måltid Efterrätt
Tag cheesecake, jordgubbscheesecake, Sockerfri jordgubbscheesecake, The Friendly Fat Company
Specialkost Glutenfritt, LCHF

Ingredienser

  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 0,5 dl hampafrön
  • 2 msk fiber sirap
  • 80 + 25 g smör till botten resp topping
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 600 g färskost
  • 1,5 dl grädde
  • 2 + 1 dl pulveriserad erythritol alt annat finkornigt sötningsmedel, till fyllning och topping
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 st citroner rivet skal + saft
  • 3 st äggulor
  • 2 st gelatinblad

Instruktioner

  • Addera alla torra ingredienser för botten i en bunke. Häll i smält smör och fibersirap och forma till en deg. Täck botten på en rund springform med bakplåtspapper och tryck ut degen jämnt. Ställ in i kylen medans du förbereder fyllningen.
  • Vispa färskost och grädde med en elvisp. Tillsätt pulveriserad erythritol (samma textur som florsocker), rivet citronskal och vaniljen. Blanda med en slev.
  • Bred ut fyllningen jämnt över botten och låt svalna och stelna i kylen minst en timme innan du fortsätter med resten.
  • Tillsätt alla ingredienser till citrontoppingen i en kastrull, förutom smöret och gelatinbladen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter, under tiden som citronblandningen får koka upp. När det kokar, tillsätt gelatinbladen och vispa utan stopp i 3 minuter på medium värme.
  • Tillsätt smöret och vispa tills det smält och ta sedan bort från värmen. Låt svalna och häll sedan över cheesecake fyllningen. Låt cheesecaken stelna i kylen i ytterligare 1-2 timmar innan servering. Dekorera med vispad grädde och rivet citronskal.