Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Pin
Inga betyg än
Rårakor med Skinkröra
Rårakor är en klassiker med riven potatis, morot och gullök, stekt gyllenbrun. Kryddad med salt, svart- och vitpeppar. Serveras med rökt skinka, paprika, rödlök, grekisk yoghurt och lättmajonnäs. Ett enkelt och mättande rårakor recept!
Måltid
Main Course
Kök
Svensk
Keyword
rårakor, skinkröra
Kategori
LUNCH-MIDDAG
,
RECEPT
KCAL/Portion
400-499
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
19
minuter
minuter
Total tid
39
minuter
minuter
Servings
1
Calories
430
kcal
Ingredienser
2-3
potatisar
ca 250 gram
1
morot
½
gullök
salt, svartpeppar, vitpeppar
½
rödlök
½
röd paprika
100
gram
strimlad rökt skinka
150
gram
grekisk yoghurt 0%
2
msk
lättmajonnäs
salt, svartpeppar, vitlökspulver
Instruktioner
För det första skala och grovriv potatisarna och moroten. Finhacka gullöken och blanda ihop allt med kryddorna.
Forma och stek på medelvärme tills de är gyllenbruna.
Därefter finhacka rödlök och paprika. Blanda ihop med resten av ingredienserna, smaka av och krydda ev mer tills du är nöjd.
Toppa till slut rårakorna med röran och lite grönsaker.
Anteckning
Näringsvärdena nedan är ungefärliga och kan variera beroende på specifika ingredienser och tillagningsmetoder.
Nutrition
Serving:
400
g
|
Calories:
430
kcal
|
Carbohydrates:
38
g
|
Protein:
27
g
|
Fat:
20
g
|
Saturated Fat:
5
g
|
Cholesterol:
50
mg
|
Sodium:
900
mg
|
Potassium:
1200
mg
|
Fiber:
6
g
|
Sugar:
8
g
|
Vitamin A:
6000
IU
|
Vitamin C:
90
mg
|
Calcium:
150
mg
|
Iron:
2
mg