Go Back
+ servings
Goda Rårakor med Skinkröra
Print Pin
Inga betyg än

Rårakor med Skinkröra

Rårakor är en klassiker med riven potatis, morot och gullök, stekt gyllenbrun. Kryddad med salt, svart- och vitpeppar. Serveras med rökt skinka, paprika, rödlök, grekisk yoghurt och lättmajonnäs. Ett enkelt och mättande rårakor recept!
Måltid Main Course
Kök Svensk
Keyword rårakor, skinkröra
KCAL/Portion 400-499
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 19 minuter
Total tid 39 minuter
Servings 1
Calories 430kcal

Ingredienser

  • 2-3 potatisar ca 250 gram
  • 1 morot
  • ½ gullök
  • salt, svartpeppar, vitpeppar
  • ½ rödlök
  • ½ röd paprika
  • 100 gram strimlad rökt skinka
  • 150 gram grekisk yoghurt 0%
  • 2 msk lättmajonnäs
  • salt, svartpeppar, vitlökspulver

Instruktioner

  • För det första skala och grovriv potatisarna och moroten. Finhacka gullöken och blanda ihop allt med kryddorna.
  • Forma och stek på medelvärme tills de är gyllenbruna.
  • Därefter finhacka rödlök och paprika. Blanda ihop med resten av ingredienserna, smaka av och krydda ev mer tills du är nöjd.
  • Toppa till slut rårakorna med röran och lite grönsaker.

Anteckning

Näringsvärdena nedan är ungefärliga och kan variera beroende på specifika ingredienser och tillagningsmetoder.

Nutrition

Serving: 400g | Calories: 430kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 27g | Fat: 20g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 900mg | Potassium: 1200mg | Fiber: 6g | Sugar: 8g | Vitamin A: 6000IU | Vitamin C: 90mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg