Go Back
+ servings
meny till alla hjärtans dag
Print Pin
5 från 2 röster

Räkcheesecake

Måltid Efterrätt, Förrätt, Middag
Tag alla hjärtans dag, meny alla hjärtans dag
Tillfälle Buffé
KCAL/Portion 400-499
Servings 6

Ingredienser

  • 125 g kavring
  • 40 g smör
  • 2 st gelatinblad
  • 250 g räkor med skal
  • 150 g philadelphiaost
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl hackad purjolök eller rödlök
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • 0,5 msk citronsaft
  • 2 msk färsk hackad dill
  • 300 g räkor med skal TILL TOPPING
  • 2 st ägg
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • 6 st citronskivor
  • 2 msk dill

Instruktioner

  • Mixa ihop kavring och smält smör tills du får en smulig blandning.
  • Tryck ut blandningen i en liten springform 15 cm, gärna med bakplåtspapper i botten. Ställ in i kylen medan du gör röran.
  • Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  • Skala och hacka räkorna och lägg dem i en annan skål. Blanda ner philadelphiaost, crème fraîche, purjolök/lök, stenbitsrom, citronsaft och dill.
  • Ta upp gelatinbladen som nu blivit mjuka och lägg dem i en liten kastrull, smält dem i kastrullen och häll ner gelatinet i röran. Rör om ordentligt så det blandas ut.
  • Häll röran öven kavringsbotten, jämna till och låt stå i kylen minst 4-6 timmar.
  • Dekorera din Räkcheesecake med räkor, ägg, rom, dill och citron.