Mixa ingredienserna till fyllningen till en slät kräm i en bunke.
Smält smöret i en kastrull. Mixa ihop mjölk och dadlar till en daddelmjölk. Häll ner dadelmjölken i kastrullen med smör och låt den bli ljummen, max 37°.
Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Tillsätt ägg och salt och rör om.
Tillsätt sedan fullkornsdinkel och grahamsmjöl, rör om. Till sist även vetemjölet, lite i taget tills du får en deg som inte klibbar. Blir det för mycket mjöl blir bullarna torra och det vill vi inte.
Låt degen jäsa i bunken under en bakduk ca 30-40 minuter.
Dela degen i 2 delar och kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Bred på fyllningen och forma till bullar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda bullarna på 225° ca 7-10 minuter.
Låt svalna, ät och NJUT!