Go Back
+ servings
Veg_bongryta_Start_Malte.Danielsson
Print Pin
Inga betyg än

Mustig böngryta med ajvar

Specialkost Glutenfritt, Laktosfritt, Veganskt, Vegetariskt
KCAL/Portion 200-399
Servings 2 portioner

Ingredienser

  • 0,5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st sötpotatis
  • 1/4 st aubergine
  • 0,5 st zucchini
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk salt & peppar smaka av
  • 1 krm örtkrydda
  • 115 g kokta svarta bönor
  • 50 g champinjoner
  • 1/4 st blomkålshuvud
  • 0,5 st paprika
  • 1 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 dl ajvar relish
  • 200 g krossade tomater
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 msk sweet chilisås

Instruktioner

  • Skala lök, vitlök och sötpotatis. Hacka lök och vitlök.
  • Skär sötpotatis, aubergine och zucchini i mindre bitar och bryn i en stekpanna eller gryta med olja, lök och vitlök några minuter. Strö på salt, peppar och örtkrydda.
  • Skölj bönorna och låt dem rinna av. Ansa och skiva champinjonerna och skär ut små blomkålsbuketter. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar. Lägg champinjoner, blomkål och paprika i stekpannan och stek några minuter.
  • Tillsätt vatten, smulad buljongtärning, ajvar och krossade tomater. Låt sjuda 10 minuter.
  • Tillsätt bönor, örter och sweet chilisås.
  • Smaka av grytan med kryddor och servera. Dekorera gärna med gräslök och citronskivor.