Go Back
Morotshummus-start-1
Print Pin
5 från 1 röst

Morotshummus

Måltid Efterrätt, Mellanmål
Tag Annika Valton, fröknäcke, Hälsosmart Matmagi, Isaberg Förlag AB, morotshummus
Specialkost Glutenfritt, Laktosfritt, Paleo

Ingredienser

  • 1 paket kikärter
  • 3 st morötter
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk tahini
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 3/4 tsk salt
  • 1 msk pressad apelsin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm torkad koriander kan uteslutas
  • 0,5 st pressad citron
  • 1 knivsudd svartpeppar

Instruktioner

  • Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten.
  • Skölj av kikärterna och hacka vitlöken.
  • Lägg kikärter, morötter, olja, alla kryddor, tahini, pressad apelsinsaft och pressad citronsaft i en matberedare.
  • Mixa allt till en slät och fluffig hummus. Det kan hända att du behöver stanna matberedaren och skrapa ner innehållet från kanterna några gånger.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Servera till sallad, som tillbehör till mat eller på ett fröknäcke. Håller flera dagar i kylen.