Go Back
+ servings
fiskgryta med saffran
Print Pin
5 från 1 röst

Lyxig fiskgryta med saffran

Måltid Lunch, Middag
Tag fisk med saffran, fiskgryta, fiskgryta med saffran, saffransfisk, saffransgryta
Tillfälle Jul
Servings 4 portioner

Ingredienser

  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 nypa chili flakes
  • 2 msk smör
  • 2 st morötter
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk hummerfond
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 påse saffran
  • 2,5 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 1 paket torskfile alt annan fisk
  • 1 tsk valfria kryddor för fisk (saffran, citron, fänkål, dillfrön och peppar)
  • 1 nypa salt
  • 3 kvistar färsk persilja
  • 3 kvistar färsk dill
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 näve babyspenat

Instruktioner

  • Finhacka löken, skala och skiva morötterna.
  • Stek lök och morötter i smör tillsammans med vitlöksklyftan, pressad, och en nypa chili flakes.
  • Tillsätt tomatpurén och saffran och stek en stund till.
  • Häll på hummerfond och vin. Låt puttra en stund.
  • Häll i grädden och krydda med fiskkryddan. Klipp ner persilja och dill.
  • Tillsätt fisken i bitar, babyspenaten och tomater i bitar, stäng av plattan efter ett par minuter och låt stå tills fisken är klar.
  • Servera med pressad potatis, gärna blandad med smör och salt.