Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Pin
Inga betyg än
Linsgryta – En Mustig och Enkel Vegetarisk Gryta
En smakrik linsgryta med aubergine, röda linser och potatis i tomatbas. Ett enkelt linsgryta recept perfekt för mysiga kvällar, smaksatt med ajvar, färska örter, persilja och citron.
Måltid
Main Course
Kök
Mediterranean, Svensk
Keyword
linsgryta, linsgryta recept, linssoppa
Kategori
LUNCH-MIDDAG
,
RECEPT
KCAL/Portion
200-399
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
35
minuter
minuter
Total tid
50
minuter
minuter
Servings
6
Calories
290
kcal
Ingredienser
1
aubergine
2
gullök
några vitlöksklyftor
tomatpuré
1
burk
ajvar relish
1
konservburk
körsbärstomater
1-2
liter
vatten
grönsaksfond
sojasås
torkad timjan
spiskummin
salt och svartpeppar
saft + skal från 1 citron
3
dl
röda linser
6
potatisar
färsk persilja
Instruktioner
Först dela auberginen i mindre bitar och hacka gullöken. Fräs detta mjukt i en stekgryta.
Tillsätt därefter pressad vitlök och tomatpuré och låt fräsa med några minuter.
Ha ner ajvar relish, körsbärstomater, vatten, fond, sojasås, timjan, spiskummin, salt, svartpeppar och citron.
Låt koka upp och tillsätt linserna. Låt koka ca 5 minuter och skär under tiden potatisen i små tärningar.
Låt potatisen koka med tills den är mjuk. Smaka av och krydda eventuellt mer tills du känner dig nöjd.
Toppa till slut med hackad persilja.
Anteckning
The stew is good to eat as is, but we served it with a dollop of Turkish yogurt.
The nutritional values below are approximate and may vary depending on specific ingredients and cooking methods.
Nutrition
Serving:
400
g
|
Calories:
290
kcal
|
Carbohydrates:
43
g
|
Protein:
13
g
|
Fat:
6
g
|
Saturated Fat:
1
g
|
Sodium:
580
mg
|
Potassium:
900
mg
|
Fiber:
10
g
|
Sugar:
7
g
|
Vitamin A:
900
IU
|
Vitamin C:
22
mg
|
Calcium:
80
mg
|
Iron:
4
mg