Go Back
+ servings
Linsgryta – Ett Lättlagat och Hälsosamt Recept
Print Pin
Inga betyg än

Linsgryta – En Mustig och Enkel Vegetarisk Gryta

En smakrik linsgryta med aubergine, röda linser och potatis i tomatbas. Ett enkelt linsgryta recept perfekt för mysiga kvällar, smaksatt med ajvar, färska örter, persilja och citron.
Måltid Main Course
Kök Mediterranean, Svensk
Keyword linsgryta, linsgryta recept, linssoppa
KCAL/Portion 200-399
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 50 minuter
Servings 6
Calories 290kcal

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 2 gullök
  • några vitlöksklyftor
  • tomatpuré
  • 1 burk ajvar relish
  • 1 konservburk körsbärstomater
  • 1-2 liter vatten
  • grönsaksfond
  • sojasås
  • torkad timjan
  • spiskummin
  • salt och svartpeppar
  • saft + skal från 1 citron
  • 3 dl röda linser
  • 6 potatisar
  • färsk persilja

Instruktioner

  • Först dela auberginen i mindre bitar och hacka gullöken. Fräs detta mjukt i en stekgryta.
  • Tillsätt därefter pressad vitlök och tomatpuré och låt fräsa med några minuter.
  • Ha ner ajvar relish, körsbärstomater, vatten, fond, sojasås, timjan, spiskummin, salt, svartpeppar och citron.
  • Låt koka upp och tillsätt linserna. Låt koka ca 5 minuter och skär under tiden potatisen i små tärningar.
  • Låt potatisen koka med tills den är mjuk. Smaka av och krydda eventuellt mer tills du känner dig nöjd.
  • Toppa till slut med hackad persilja.

Anteckning

The stew is good to eat as is, but we served it with a dollop of Turkish yogurt.
The nutritional values ​​below are approximate and may vary depending on specific ingredients and cooking methods.

Nutrition

Serving: 400g | Calories: 290kcal | Carbohydrates: 43g | Protein: 13g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 580mg | Potassium: 900mg | Fiber: 10g | Sugar: 7g | Vitamin A: 900IU | Vitamin C: 22mg | Calcium: 80mg | Iron: 4mg