Go Back
+ servings
lax
Print Pin
Inga betyg än

Lax med dijon- och vitlökssås

Måltid Lunch, Middag
Tag fisk, fiskrecept, lax, laxrecept, text lax
Servings 4 portioner

Ingredienser

  • 4 st laxfilébitar
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 nypa salt och peppar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk vetemjöl + lite vatten (för att reda av såsen)
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk honung
  • 0,5 st fiskbuljongtärning
  • 1 msk dill finhackad

Instruktioner

  • Krydda laxfilébitarna med salt och svartpeppar.
  • Stek laxfiléerna utan skinn i en stekpanna med smör och olja tills de fått fin färg. De får gärna vara lite rosa inuti och koka klart i såsen.
  • Lägg filéerna på en tallrik.
  • Hacka vitlök  fint och bryn den i stekpannan med lite smör. Tillsätt sedan resterande ingredienser till såsen och låt puttra en stund.
  • Lägg i laxen och låt den koka klart på svag värme. Smaka av med salt och vitpeppar.
  • Servera tillsammans med stekt sparris och potatismos eller kokt potatis.