Go Back
+ servings
laxpasta_annalissjanis
Print Pin
4 från 1 röst

Lax i gräddig vitvinsås med soltorkade tomater och spenat

Måltid Lunch, Middag
Tag fisk, fiskrecept, lax, laxrecept, recept lax
KCAL/Portion 400-499
Servings 4 portioner

Ingredienser

  • 4 st laxfilébitar
  • 1 st citron
  • 4 st schalottenlökar
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • 1 ask/påse färsk blabyspenat
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 8 st soltorkade tomater
  • 1 krm salt & peppar
  • 4 portioner pasta

Instruktioner

  • Börja med att steka tärnade laxfiléer. Koka under tiden pastan men spar ca 3 minuter på koktiden.
  • Stek löken för sig, blanda med lax och övriga ingredienser utom spenaten.
  • Rör ner pastan och låt puttra ihop tills pastan är helt klar.
  • Sist ut – i med bladspenaten och låt den koka ihop med övriga ingredienser.
  • Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med sallad och gärna god hummus.