Go Back
+ servings
Halloumi skagen råraka
Print Pin
Inga betyg än

Krispig råraka av halloumi med räktopping

Måltid Förrätt, Lunch, Middag
Tag halloumi, Halloumi våffla, räkor, skagen, toast skagen, våffla
Tillfälle Midsommar
KCAL/Portion 400-499
Servings 2 people

Ingredienser

  • 250 g halloumi
  • 2 msk potatismjöl
  • 500 g oskalade räkor
  • 1/2 st rödlök
  • 1/2 st citron
  • 1 st dill
  • 1 st gräslök
  • 150 g kalix löjrom
  • 1 dl crème fraîche

Instruktioner

  • Skala räkorna och ställ in i kylskåpet
  • Riv osten och pudra över med potatismjöl
  • Hetta upp våffeljärnet och smörj in med en klick smör
  • Grädda i 5-7min
  • Finhacka rödlök och gräslök
  • Skiva citronen
  • Lägg en klick creme fraiche på våfflan
  • Fördela räkorna, löjrom och lök. Toppa med dill, gräslök och citronskiva.