Go Back
+ servings
laxgryta
Print Pin
3.56 från 9 röster

Krämig laxgryta med vitlök

Måltid Middag
Tag fiskgryta, krämig lax, lax, laxgryta
KCAL/Portion 399-399
Servings 2 portioner

Ingredienser

  • 2 st styckfrysta laxfiléer
  • 1 nypa salt och peppar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk smör
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1/2 st gul lök
  • 2 msk torrt vin
  • 75 g soltorkade tomater i remsor
  • 2 dl grädde
  • 3,5 dl babyspenat
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1/2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk vatten
  • 1 msk hackad persilja

Instruktioner

  • Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda laxfiléerna på båda sidor med salt och peppar och fräs i den heta pannan, köttsidan ner först, i 5 minuter på varje sida, eller tills du får fin yta. Ta av från spisen och lägg åt sidan.
  • Smält smöret i resterande juice som kvar i pannan från fisken. Tillsätt i vitlök och stek i ungefär en minut. Stek löken i smöret. Häll i vitt vin och reducera något. Tillsätt soltorkad tomat och stek i 1-2 minuter för att släppa ut sina smaker.
  • Minska värmen till låg värme, häll på grädden och låt småputtra under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt i spenatbladen och dem mjukna till i såsen och tillsätt parmesanosten. Låt såsen småputtra i ytterligare en minut tills osten smälter genom såsen.
  • För en tjockare sås majsstärkelse blandat med vatten under omrörning.
  • Lägg tillbaka laxen i stekpannan. Strö på persilja och en sked sås över varje filé.
  • Servera med pasta, ris eller ångkokta grönsaker.