Go Back
+ servings
pancakes
Print Pin
Inga betyg än

Kanelpannkakor med karamellsås

Måltid Efterrätt, Förrätt, Frukost, Lunch, Mellanmål
Specialkost Glutenfritt, Veganskt, Vegetariskt
KCAL/Portion 399-399
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 15 minuter
Servings 2 portioner

Ingredienser

  • 40 g havremjöl
  • 20 g mandelmjöl
  • 1 st banan
  • 1 msk chiafrön
  • 175 g rismjölk
  • 1 tsk vaniljessens
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk kokosolja
  • 2 msk kokosgrädde
  • 1 msk kokoschips
  • 0,5 dl hallon
  • 1 tsk kakaonibs
  • 1 krm kanel
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk mandel eller cashewsmör
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Börja med att blanda chiafrön med 3 msk vatten i en skål och ställ åt sidan. Tillsätt havremjöl och mandelmjöl.
  • Blanda en halv banan med en gaffel och tillsätt i smeten. Lägg den andra hälften åt sidan. Tillsätt vanilj, kanel, bakpulver, bikarbonat, äppelcidervinäger och en nypa salt.
  • När chiafröerna har absorberat vattnet och bildat en fast konsistens, tillsätt dem i blandningen och börja vispa. Häll långsamt i mandelmjölken.
  • När din smet är i önskad konsistens – väl blandad men inte för rinnande – är det dags att tillsätta kokosolja i en stekpanna vid hög värme.
  • Efter en minut, vrid sänk värmen till medium och stek dina pannkakor. När pannkakorna har fått fin färg på båda sidor, ta av från pannan och håll den varm under en kökshandduk tills du är redo att servera.
  • Karamellsås: Blanda nötsmör, lönnsirap, några droppar vaniljessens och en nypa salt i en kastrull med låg värme. Börja vispa och tillsätt försiktigt mandelmjölk tills såsen har fått en jämn konsistens. Den ska tjockna upp, men inte vara för rinnande.
  • Servering: Placera din första pannkaka på din tallrik och toppa med några skivor banan, upprepa tills de är alla uppstaplade. Tillsätt en klick kokosgrädde på topppen, följt av såsen, resten av bananen, färska hallon och cacaonibbs. Avsluta med att strö på lite kanel.