Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Pin
Inga betyg än
Indisk Färsgryta
Med mager nötfärs, purjolök, vitlök, curry och röda linser bjuder denna mustiga gryta på både värme och smak. Torkade aprikoser och kokosmjölk gör den balanserad och riktigt god nyttig mat.
Måltid
Main Course
Kök
Indian
Keyword
curry, Indisk gryta, köttfärs, linser
Kategori
LUNCH-MIDDAG
KCAL/Portion
400-499
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Servings
4
Calories
443.5
kcal
Ingredienser
500
g
mager nötfärs
1
msk
rapsolja
½
st
purjolök
3
st
vitlöksklyftor
50
g
torkade aprikoser
2
msk
curry
2
krm
kardemumma
1
burk
lätt kokosmjölk
1
dl
röda linser
2
tsk
salt
Tillbehör
grönsallad
Instruktioner
Hacka purjolök och vitlök. Fräs sedan i olja i någon minut.
Tillsätt färsen samt curry och kardemumma.
När färsen är genomstekt, rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och koka upp.
Låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta. Rör om då och då under tiden.
Servera med en härlig sallad.
Anteckning
Näringsvärdena nedan är ungefärliga och kan variera beroende på specifika ingredienser och tillagningsmetoder.
Nutrition
Serving:
300
g
|
Calories:
443.5
kcal
|
Carbohydrates:
20
g
|
Protein:
37.2
g
|
Fat:
18.3
g
|
Saturated Fat:
7.3
g
|
Trans Fat:
0.6
g
|
Cholesterol:
62.5
mg
|
Sodium:
126.5
mg
|
Potassium:
534
mg
|
Fiber:
5.9
g
|
Sugar:
6.3
g
|
Vitamin A:
875
IU
|
Vitamin C:
3
mg
|
Calcium:
49
mg
|
Iron:
4.3
mg