Go Back
+ servings
god nyttig mat - Indisk färsgryta
Print Pin
Inga betyg än

Indisk Färsgryta

Med mager nötfärs, purjolök, vitlök, curry och röda linser bjuder denna mustiga gryta på både värme och smak. Torkade aprikoser och kokosmjölk gör den balanserad och riktigt god nyttig mat.
Måltid Main Course
Kök Indian
Keyword curry, Indisk gryta, köttfärs, linser
KCAL/Portion 400-499
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Servings 4
Calories 443.5kcal

Ingredienser

  • 500 g mager nötfärs
  • 1 msk rapsolja
  • ½ st purjolök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 50 g torkade aprikoser
  • 2 msk curry
  • 2 krm kardemumma
  • 1 burk lätt kokosmjölk
  • 1 dl röda linser
  • 2 tsk salt

Tillbehör

  • grönsallad

Instruktioner

  • Hacka purjolök och vitlök. Fräs sedan i olja i någon minut.
  • Tillsätt färsen samt curry och kardemumma.
  • När färsen är genomstekt, rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och koka upp.
  • Låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta. Rör om då och då under tiden.
  • Servera med en härlig sallad.

Anteckning

Näringsvärdena nedan är ungefärliga och kan variera beroende på specifika ingredienser och tillagningsmetoder.

Nutrition

Serving: 300g | Calories: 443.5kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 37.2g | Fat: 18.3g | Saturated Fat: 7.3g | Trans Fat: 0.6g | Cholesterol: 62.5mg | Sodium: 126.5mg | Potassium: 534mg | Fiber: 5.9g | Sugar: 6.3g | Vitamin A: 875IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 49mg | Iron: 4.3mg