Go Back
+ servings
havregrynsgröt
Print Pin
5 från 2 röster

Havregrynsgröt med ricottakräm

Måltid Frukost, Mellanmål
Tag gröt, havregrynsgröt, Saltå Kvarn
Servings 2

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk salt efter smak
  • 1 nypa kardemumma efter smak
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl ricotta
  • 0,5 st citron juice + zest 
  • 3 tsk sukrin melis eller annan valfri sötning 
  • 1 dl blåbär
  • 2 msk jordnötssmör
  • 4 dl havredryck skummad

Instruktioner

  • Koka upp havregrynen med vatten, tillsätt salt och nystött kardemumma. Låt sedan småkoka på lägre värme i cirka 4-5 minuter. 
  • Vispa ihop yoghurt, ricotta, citron och sötning med hjälp utav en elvisp eller förhand. 
  • Skumma havredryck. 
  • Toppa nu gröten med skummad havredryck, blåbär, jordnötssmör, en klick ricottakräm med citronzest och till sist ännu mer kardemumma.