Go Back
glutenfritt bröd
Print Pin
Inga betyg än

Glutenfritt bröd med svarta bönor

Måltid Frukost, Mellanmål
Tag bröd, glutenfritt bröd, gott bröd, hälsosamt bröd, nyttigt bröd
Specialkost Glutenfritt

Ingredienser

  • 1 förpackning svarta bönor (à 380 g)
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl kokande vatten
  • 0,5 dl flytande honung
  • 3 dl havremjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 dl yoghurt (3%)
  • 2 dl nötter t ex hassel- och valnötter
  • 1 dl aprikoser strimlade, torkade

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Mixa dem slätt med en stavmixer.
  • Blanda linfrön, sesamfrön och fiberhusk. Häll över det kokande vattnet och vispa snabbt ihop. Rör ner honungen och låt stå ca 10 minuter.
  • Blanda havremjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. Tillsätt fröblandningen, de mixade bönorna och yoghurten och rör till en jämn smet. Blanda ner nötter och aprikoser.
  • Häll smeten i en bakpappersklädd brödform, ca 2 liter. Strö över lite havremjöl.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Täck ev mot slutet med folie. Låt vila i formen ca 30 minuter innan brödet stjälps upp.
  • Låt brödet svalna i formen och skiva sedan upp det i lagom stora skivor och lägg det i frysen på en gång. Sen har du gott bröd som är helt färskt varje gång du tar upp en skiva och tinar.