Sätt ugnen på 200°C.
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Mixa dem slätt med en stavmixer.
Blanda linfrön, sesamfrön och fiberhusk. Häll över det kokande vattnet och vispa snabbt ihop. Rör ner honungen och låt stå ca 10 minuter.
Blanda havremjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. Tillsätt fröblandningen, de mixade bönorna och yoghurten och rör till en jämn smet. Blanda ner nötter och aprikoser.
Häll smeten i en bakpappersklädd brödform, ca 2 liter. Strö över lite havremjöl.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Täck ev mot slutet med folie. Låt vila i formen ca 30 minuter innan brödet stjälps upp.
Låt brödet svalna i formen och skiva sedan upp det i lagom stora skivor och lägg det i frysen på en gång. Sen har du gott bröd som är helt färskt varje gång du tar upp en skiva och tinar.