Sätt ugnen på 150 ̊. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Koka upp vattnet med smöret, vispa under tiden äggvitorna tjocka med elvisp.
Vänd ner fröblandningen i äggsmeten, häll över vattnet och blanda allt väl, låt svälla i 5 minuter.
Bred ut smeten på bakplåtspapper, lägg på ett bakplåtspapper eller plastfilm och kavla ut smeten mellan papperen till en jämn kaka på ca 1 cm tjocklek.
Strö över nässlor, parmesan och smula över flingsaltet så allt blir jämnt fördelat över hela kakan.
Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter, ta ut och markera rutor med en bakskrapa om du vill ha fyrkantigt knäcke. Sänk värmen till 50 ̊ och torka i 1–2 timmar.
Ta ut brödet efter en halvtimme och vänd bitarna. Vill du ha oregelbundna bitar som mina på bilden så vänd försiktigt hela kakan och dra bort bakplåtspapperet. Ställ in att torka igen och bryt i oregelbundna bitar när det är helt torrt.
Beroende på ugn och tjocklek på knäcket kan det ta lite olika lång tid att torka, så se till att det är riktigt torrt innan du tar ut det. Låt det annars stå inne en stund till. När det är helt torrt tar du ut knäcket och låter det svalna på plåten.
Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.