Go Back
+ servings
ostomelett_start
Print Pin
Inga betyg än

Frasig ostomelett med räkor

Måltid Förrätt, Frukost, Lunch, Mellanmål, Middag
Tag LCHF, ostomelett, Stora diabeteskokboken: Recept och råd för stabilt blodsocker
Specialkost LCHF
Servings 2 port

Ingredienser

  • 50 g vällagrad ost
  • 25 g smör
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 1 nypa salt & peppar

Instruktioner

  • Skär osten i lite tjockare stavar. Bryn smöret i en stekpanna och lägg ner osten jämnt fördelat i pannan och låt den få lite färg.
  • Vispa under tiden ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll smeten över osten och sänk till medelvärme.
  • Rör lätt i smeten mot botten med stekspaden så blir omeletten lite fluffigare, men inte så mycket så att osten blandas med äggsmeten.
  • Låt steka i 2 minuter, dra av från plattan och låt stå i 2–3 minuter så att omeletten stannar. För stekspaden under omeletten runt i stekpannan och skaka den lite, så inte osten sitter fast i botten.
  • Vänd upp omeletten på en tallrik med osten uppåt. Strö över räkor och gärna lite hackade örter: gräslök, dill och persilja är gott till.
  • Servera gärna med lite extra smör eller dillhollandaise.
  • Välj ditt protein! Här serverar vi med räkor, men för en vegetarisk variant blir det gott med skivad avokado, riven morot, smulad fetaost och pumpafrön på omeletten.