Skär osten i lite tjockare stavar. Bryn smöret i en stekpanna och lägg ner osten jämnt fördelat i pannan och låt den få
lite färg.
Vispa under tiden ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll smeten över osten och sänk till medelvärme.
Rör lätt i smeten mot botten med stekspaden så blir omeletten lite fluffigare, men inte så mycket så att osten
blandas med äggsmeten.
Låt steka i 2 minuter, dra av från plattan och låt stå i 2–3 minuter så att omeletten stannar. För stekspaden under
omeletten runt i stekpannan och skaka den lite, så inte osten sitter fast i botten.
Vänd upp omeletten på en tallrik med osten uppåt. Strö över räkor och gärna lite hackade örter: gräslök, dill och
persilja är gott till.
Servera gärna med lite extra smör eller dillhollandaise.
Välj ditt protein! Här serverar vi med räkor, men för en vegetarisk variant blir det gott med skivad avokado, riven morot, smulad fetaost och pumpafrön på omeletten.