Go Back
nötrutor
Print Pin
5 från 1 röst

Choklad- och nötrutor

Måltid Efterrätt
Tag bars, Choklad- och nötrutor, nötbars, nötrutor, Nyttigare Gott
Specialkost Glutenfritt, Paleo

Ingredienser

  • 300 g urkärnade färska dadlar
  • 100 g mandel
  • 100 g cashewnötter
  • 2 msk smält kokosolja
  • 2 msk raw kakao
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl Rostad hackad mandel  till topping

Instruktioner

  • Mät upp och rosta mandlarna i en stekpanna, rosta även lite extra mandel till topping.
  • Mixa mandlarna i en matberedare med knivbladen.
  • Mät upp och tillsätt cashewnötterna och mixa lite lätt, man vill ha lite större bitar av cashewnötterna. Häll över de mixade nötterna i en bunke.
  • Kärna ur dadlarna. Lägg de urkärnade dadlarna i mixern tillsammans med den smälta kokosoljan, raw kakao och äkta vaniljpulver.
  • Mixa till en deg. Lägg ner i bunken med nötblandningen. Blanda ihop.
  • Klä en form (storlek ca 15 x 15 cm) med bakplåtspapper. Fördela degen i formen och släta ut till ett jämnt lager. Strö lite rostad, hackad mandel över kakan.
  • Låt vila i kylskåpet minst 1 timme. Ta ut kakan och dela i rutor.