Go Back
cheesecake_start
Print Pin
3.86 från 35 röster

Cheesecake utan socker

Måltid Efterrätt
Tag cheesecake, recept cheesecake, recept sockerfri cheesecake, sockerfri cheesecake
Specialkost Glutenfritt, LCHF
Tillfälle Buffé, Midsommar
KCAL/Portion 399-399

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk sötströ
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl valfria bär
  • 0,5 dl riven choklad
  • 3 dl mandelmjöl
  • 75 g smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Blanda rumstempererat smör och mandelmjöl som du trycker ut i ugnssäker form.
  • Grädda i ugnen i ca 5-8 minuter. Låt sen svalna.
  • Separera äggvitorna och äggulorna och vispa vitorna till hårt skum.
  • Vispa grädde med vaniljpulver hårt.
  • Vispa äggulor med stevia fluffigt. Tillsätt sedan philadelphiaosten.
  • Blanda allt försiktigt och häll över den avsvalnade pajbotten.
  • Ställ i frysen minst 2-3 timmar.
  • Ta fram en stund innan den ska ätas (som godast i halvsmält form). Dekorera med valfria bär och riven choklad.