Go Back
+ servings
enchiladas
Print Pin
Inga betyg än

Bönquesadillas med lime & chipotle - nyttigt och hälsosamt

Måltid Lunch, Mellanmål
Tag About, hälsa, Inspiration, Lunch, mat, maträtt, middag, recept, sporthälsa, vegetariskt
Specialkost Vegetariskt
Servings 8 st

Ingredienser

  • 1 burk svarta bönor
  • 1-2 msk chipotlepasta
  • 0,5-1 st limejuice + lite rivet skal
  • salt Efter smak
  • 200 g smakrik ost
  • 4 st salladslökar
  • 8 st tortilla bröd Medelstora

Instruktioner

  • Skölj av svarta bönor i kallt vatten och häll ner i en skål med höga kanter. Finriv limezest och ha ner tillsammans med pressad limesaft i bönskålen. Klicka i chipotlepasta. Mixa med stavmixer och smaka av med salt (snåla ej!)
  • Finhacka salladslök och riv ost. Ta fram tortillabröd och bred en tunn halvmåne bönröra på varje bröd. Strö över salladslök och minst 1/2 dl ost per halvmåne bönröra. Vik den tomma sidan bröd över fyllningen och kläm till ordentligt så att den inte öppnar sig.
  • Stek på medelhög värme i en stekpanna, någon minut på varje sida eller tills brödet har fått ordentligt med färg. Lägg gärna av på galler för bevarad krispig yta. Ät upp direkt! Om du gör en större omgång: håll varma på galler i ugnen.