Träningsupplägg på semestern

På söndagar brukar jag alltid planera träningen för nästkommande vecka. Denna söndag blir det lite annorlunda då vi åker på semester på tisdag och jag kommer inte ha samma höga krav på att träna på semestern som jag har annars.


Jag tror att det är viktigt att man unnar sig att låta kroppen få återhämta sig under lite längre perioder ett par gånger per år. Åtminstone när man till vardags kör så hårt med träning som jag gör.

Mitt träningsupplägg under semestern:
Under min 2 och 1/2 semester i Thailand och Malaysia kommer jag dock röra på mig mycket. Men jag kommer inte ha några måsten, utan göra det när lusten faller på. Jag kommer börja dagarna med antingen morgonpromenad eller morgonsimning. Det kommer jag hålla på för det vet jag ger mig energi och jag kan inte tänka mig att börja dagen på ett bättre sätt. Förra gången vi var i Thailand, i januari förra året, så tog jag antingen en timmes promenad på stranden innan frukost eller så simmade jag en kilometer i swimmingpoolen istället. Denna gång när vi semestrar kommer vi resa runt mycket, så det beror lite på hur det ser ut där vi bor för tillfället hur möjligheterna ser ut. Finns det en fin strand i närheten så finns det inget bättre än att promenera eller jogga på den på morgonkvisten.

Utöver morgonaktiviteterna kommer jag som sagt inte känna några måsten. Jag kommer att ta med mig gummibanden så att man kan köra lite muskelträning emellanåt. Jag vet att vi kommer gå och röra på oss mycket överhuvudtaget. Vi brukar sällan bara ligga stilla på våra semestrar. Sedan får vi helt enkelt se om det blir så mycket mer träning. Det känns riktigt skönt att inte behöva känna krav att vara tvungen att träna!

Nästa vecka kommer att inledas på två vanliga jobbdagar dock. Så måndag och tisdag blir det träning som vanligt. Jag kommer att cykla till och från jobbet imorgon, vilket innebär totalt ungefär 180 minuters cykling. På tisdag kommer jag att ta morgonpromenad på 60 minuter och träna booty express och core express.

No Comments Yet

Comments are closed

bbb