Träna hemma + rannsaka sig själv

Var inte rädd för förändring

Godmorgon! Att träna hemma har verkligen för och nackdelar. Jag kan tycka att det är svårt att komma igång lika snabbt och självklart som när man kliver in på ett gym. Men när man väl har kommit igång så tycker jag att det brukar rulla på bra.

Alla bör nog rannsaka sig själv lite oftare och verkligen tänka igenom sitt vardagsmönster. Många har en önskan om att utföra träningspass och tänker mycket på träning i alla dess former, men i slutet av veckan har det inte blivit så pass mycket rörelse som man hade önskat. Självfallet händer det alla, och speciellt om man är som mig en riktig tidsoptimist. Om det däremot händer gång på gång på gång så är det dags att ta tag i sin träning, sina tankar och sin vardagsmotion.

Du har facit i handen och du har ditt mål! Ändra inte målet, utan ändra planen. Om vardagen är lite för stressig, så är det helt okej att några träningspass blir till hurtiga promenader istället. Att få frisk luft, rensa huvudet och hitta fokus är minst lika viktigt för att kunna nå hållbara resultat som att utföra själva träningen. Å andra sidan så måste en viss insats bli gjord för att du ska kunna komma närmare ditt mål. I vissa fall kan det då vara värt att se över sin vardag och kanske behöva prioritera bort något annat, eller investera i något som kan underlätta. De dagar då jag själv är astrött kan något så enkelt som att köpa en kopp kaffe få mig att hitta fokus och komma iväg till träningen. Mina enkla tankar som: “Nu när jag har köpt den här så måste jag ju köra igång, annars köpte jag den i onödan“. Det må vara simpelt, men det funkar iallafall för mig!

Ha en fin dag, PUSS & KRAM
No Comments Yet
  1. Intressant skrivet, bra och välformulerat. Arb själv deltid som pt och nutritionist. Våra beteenden och just förändringsarb, att ändra sina mönster och vanor har mkt m motivation, vilja och belöning att göra, oftast där det brister hos våra klienter trots vår undervisning och kunskap. LYCKA TILL i Friskvårdens tecken, 👍🙏💪..

Sporthälsa bbb