Min nakna rumpa

Hemmifrån.. Biltema och sedan vidare

Gårdagens träningspass får jag lite blandade känslor av. Självklart är jag glad över att träningen är gjord, men sedan hettar mina kinder en gnutta över händelser längs vägen…

Ny hjälm och nya möjligheter

Jag gjorde en paus på Biltema och införskaffade mig en ny cykelhjälm och nya sportglasögon. Därefter rörde jag mig vidare mot Furuvik. Totalt fick jag ihop en 43 km lång tur i stark motvind, solsken och sedan regn.

Naken stjärt

Nu när jag befinner mig i Gävle har jag dels tagit med mig en del sportkläder, men jag har även en gammal träningsgarderob här. I går när jag insåg att vädret var ostabilt så slängde jag på mig ett par gamla tigths och hade med en tjocktröja i en ryggsäck på ryggen.

Längs vägens gång märkte jag plötsligt hur det började dra kallt om baken/ ländryggen. Jag trampade vidare och började samtidigt treva med handen längs ryggen för att dra ned min t-shirt som jag antog hade ålat sig in under ryggsäcken. Det hade den gjort, men.. dessutom hade min gamla tights hasat ned längs baken och tagit med sig mina trosor nedåt. Eftersom mina tigths inhandlades 2014 (!!) så hade dom ganska förståeligt tappat mycket av den magiska stretchen. Detta behöver nödvändigtvis inte vara ett problem vid annan träning, men just vid cykling lärde jag mig den hårda vägen att rätt kläder är av stor vikt!

Jag undrar hur många bilister som hann se spektaklet då de körde längs motorvägen mot Furuvik och fick sig en ordentlig sevärdhet att stirra sig blinda på. Aja, ibland får man bjuda på sina goda sidor medvetet och ibland omedvetet, haha.

Propud

Väl hemma (med baken ordentligt inklädd i tightsen) återhämtade jag mig med en propud, banan, hallon och sedan en smörgås! Ha nu en riktigt fin dag alla rumpnissar, PUSS, KRAM OCH NYP I STJÄRTEN!

No Comments Yet
  1. Det är iallafall en fin rumpa du visade upp, hihi! På tal om cykelhjälm så ska jag bli lika smart och köpa mig en! Men jag har letat och letat och dem jag testat som är sköna, sitter bra och är snygga kostar naturligtvis 1000-1500 kr… 😒 Visst, det är kanske inte så mycket för att skydda huvudet men om det går att hitta en bra hjälm för mindre pengar så är det bättre för studentekonomin 😉 Jag har faktiskt inte tänkt tanken att Biltema kanske har billigare. Vad är din erfarenhet, åkte du bara och köpte första bästa eller du har också provat igenom alla cykelhandlarnas sortiment…? Du får gärna ge tips eller kanske rentav göra ett inlägg om vad man ska tänka på när man ska köpa cykelhjälm 😊

  2. Jag har inte superstor erfarenhet av cykelhjälmar. Och visst har du verkligen rätt i att dom lätt drar iväg i pris! Jag tog Biltema pga priset (129kr). Men jag hade testat några olika innan jag bestämde mig, och tycker inte att det är superstor skillnad. Nu har jag cyklat 10 mil med den och jag är supernöjd! Man kan dessutom dra åt den i bak vilket gör att man kan finjustera den efter sitt egna huvud.

Sporthälsa bbb