Påkörd av taxi

Smärta & sned kropp

Fredagen slutade lite snöpligt. Jag och F möttes upp direkt efter hans jobb och skyndade över till Östgötakällaren. Det är en mysig kvarterskrog på Södermalm som serverar vällagad och rejäl mat.

Efter middagen gick vi ut på en lång promenad runt hela Gamla stan. Nästan hemma traskade vi ut över ett tomt övergångsställe. En taxibuss flög ut från en tvärgata och gjorde en snabb vänstersväng. Jag höll uppsikt på bussen och var helt övertygad om att den skulle stanna. Plötsligt var bussen oerhört nära oss och jag såg att föraren var helt vriden åt andra hållet samtidigt som den gasar på i full fart. Jag tog två stora snabba kliv framåt, samtidigt som jag vänder mig om för att se att F också skulle hinna undan. Taxibussen passerar mig med en ynka cm, men F hann inte kliva ur vägen.

KABOOOOM!

Bussens motorhuv smäller in i F´s axel och han kastas en meter åt sidan. Först då tvärnitar taxiföraren och tittar förvånat upp. Chocken väller över oss, pulsen slår och vi står och gapar. Passagerarna sitter och gapar, de andra fotgängarna stannar upp och gapar, ALLA gapar, förutom taxichauffören. Han vevar lojt ned fönsterrutan och tittar smått kaxigt ut.

”Oj, hur gick det kompis, jag såg dig inte där”

Trots chocken försöker vi skälla ut chauffören, som inte gör någon egentlig ansträngning för att se till att allt står bra till med den person som han precis har kört på.

Så här i efterhand blir man irriterad på att man inte tänker snabbare då man befinner sig i ett chocktillstånd. Varför tog vi inte exempelvis registreringsnumret? Just i stunden kände inte F av någon större smärta, men idag är han sned trots att han står helt rakt och avslappnat på bilderna.

Usch och fy för dåliga förare! Bara tanken på vad som skulle ha hänt om föraren gasat på lite mer, om vi hade varit berusade eller om det hade varit ett barn som gick över vägen gör mig mörkrädd.

Ikväll befinner vi oss i Gävle, och med smärtstillande nära tillhands ska vi nog få en trevlig kväll iallafall. Ha det bra kära vänner och ta det försiktigt där ute bland trafiken.

No Comments Yet
  1. Ush, fy vad hemskt. Något liknande höll på att hända mig och min syster för x år sen här i stan med en stadsbuss. Men den stod still vid torget när jag och syrran klev ut på övergångstället men plötsligt fick den för sig att den skulle före oss ändå så den stryker oss framför näsan. Ingen kom till skada denna gången men andra gånger har det gjort det här. Och som du säger. Men står bara där och funderar på vad som hänt och vad som kunde ha hänt. Hoppas han blir bättre och allt går bra. 💞

bbb