Hedvigsträdgård + svårt att sova

Motorcykeln till Annas kafe och kök
Pocherad sej, potatispure, skadjurssås och salladsbuffé
Sömnsvårigheter

Med bilder från något trevligt övergår texten till något mindre trevligt. Senaste veckorna har jag haft sjukt svårt att sova. Jag lägger mig oftast lite för sent och sedan kan jag inte somna. På morgonen vaknar jag lika tidigt som en pensionär, men med energi som en duracellkanin, och kan inte somna om. Oftast ligger jag i sängen med en känsla av förväntan och nyfikenhet. Jag vill bara upp och ta mig an en rolig dag! Dock resulterar all glädje i en stress som gör att jag ibland inte får mer än 6 timmar sömn, och jag behöver mer! Säkerligen var det en av anledningarna till att jag var sjuk hela förra veckan.

Nu greppar jag dock desperat efter nya vanor för att kunna slappna av så att jag kan få snarare 8 timmars sömn istället för 6. Jag har nigth shift på telefonen som ändrar det blåa ljuset till gult vid kl 20:00. När jag väl ska gå och lägga mig stänger jag av telefonen och lägger den i ett annat rum. Ibland brukar jag lata mig och inte dra ned alla rullgardiner, men nu kör jag på total mörkläggning. Slutligen sover jag även med öronproppar. Nu när jag är hemma hos mamma och pappa, kan det vara så att de ska upp tidigare än mig och jag vaknar av att det rör sig i huset. Då ligger jag där (oftast kissnödig och hungrig) och är avundsjuk på att de är vakna. Nu med öronproppar slipper jag även det problemet, och i natt fick jag en god nattsömn!

Har ni några fler tips?

No Comments Yet
  1. Öronproppar är helt underbart. Själv har jag alltid öronproppar när jag sover. Sover så mycket bättre när det är tyst och jag slipper alla störande ljud. Bara vetskapen att man inte kommer att störas av ljud under natten gör att man sover bättre. Tycker det är hur skönt om helt att plugga in öronpropparna riktigt djupt i öronen och höra hur alla ljud stängs ute mer och mer när propparna expanderar i öronen för att till slut bli helt tyst.

    Ibland får jag dock lite ont i öronen av propparna. Du råkar inte har något bra tips på sköna öronproppar att sova med?

  2. Jag förstår exakt vad du menar med att vetskapen av att man gör allt för att få en god nattsömn kan hjälpa en att få en bra nattsömn. Jag har inte hunnit prova mig fram till ett par optimala än, men ska definitivt hitta ett par bättre än vad jag har idag. Ha en fin kväll, och sov gott, Kram!

bbb