Cindy lou who, Rödluvan och Dockan

Halloween

Nästa år vill jag ha något men en yxa eller en lie..

Måndagmorgon och välkomnar den med öppna armar. Visst helger är roliga dom också, men ibland kan jag känn mig svagare på helgerna än vad jag gör i vardagen.

I lördags gick jag på den Naturvetenskapliga sittningen på Stockholms universitet. Det var roligt att få spöka ut sig, umgås med kompisar och se alla andra gastar och demoner. Jag var utklädd till Cindy Lou Who från Grinchen och var ackompanjerad av en porslinsdocka och självaste rödluvan. Det var kul att käns sig som en julgran för en kväll, men nästa år får det bli något läskigare.

I söndags var jag självfallet tröttare än om jag skulle ha lagt mig i tid och skött mig som vanligt. Detta gjorde att jag inte riktigt orkade äta vilket i sin tur gjorde att jag inte orkade träna trots att jag ville. Då är det bara att acceptera att så får det vara ibland.

Mat- och sovklockan

Alla är vi olika i hur vi hanterar kosten vid olika mer utmanande situationer. Vissa hanterar stressen genom att äta mer, andra glömmer bort att äta och vissa äter men äter då helt fel mot vad de behöver. Självklart ska man inte tvinga i sig mat om man inte är hungrig, men om man vill kunna prestera optimalt kan det vara värt att se över mat-och sovklockan. Fasta rutiner kan ibland upplevas jobbiga i stunden, men faktum är att för många hjälper strukturen även andra goda vanor att blomma upp.

Ha en fin vecka, Kram

Sporthälsa bbb