Träningstips nr#2

Förberedelser

Ett mål utan en plan är som en skatt utan skattkarta. Genom att tänka igenom vad man ska göra innan man gör det samt skapa en plan är det lättare att hålla fokus och få ihop ett komplett träningspass.

Jag brukar försöka komponera träningspassen hemma innan jag sätter fart. Antingen försöker jag hålla vissa övningar i minnet. eller skriver jag upp hela pass.

Organisera mera

Fördelen med att skriva upp, på ett papper eller i telefonen, är att man har facit med sig. Jag vet inte hur många gånger som det har hänt mig att jag har tränat, och först när jag väl har kommit hem igen så minns jag min ursprungsplan. Självklart kan jag fortfarande ha haft ett bra pass! Det kan dessvärre bli att man fastnar väldigt hårt i vad man är bekväm i och man provar aldrig något nytt, vilket resulterar i att man tröttnar på träningen när problemet egentligen inte alls ligger där.

Ytterligare en fördel med att skriva upp sina pass är att man kan spara dom. Tänk dig alla de dagar som du känner “Usch, jag har ingen inspiration, ingen ork och ingen kreativitet“. Dessa gånger kan du bara bläddra bland föregående pass, välja ett som du vet var kul och följa det. Tänk inte – Bara gör!

Inga kommentarer