Varför tränar du?

Varför jag tränar, och vilket ändamål jag har med min träning är frågor som ofta poppar upp.

Jag vill ha en kropp som är frisk och uthållig. En fysik som klarar av de utmaningar som jag ställer den inför.

Att känna sig bekväm i sin kropp har inget med vilken storlek man har på kläderna att göra, känner man sig trygg och bekväm så löser sig resten och det är precis den känslan som jag strävar efter.

När jag tränar får jag mer energi, man kan säga att jag vaknar till! Så inte nog med att jag hämtar energi från träningen jag får ut mer av vardagen och får mer ork över till det lilla extra. Dessutom tröttas kroppen ut så att nattsömnen blir bättre.

Endorfinpåslag! Endorfiner frisätts vid fysikaktivitet och det är en drog som jag mer än gärna umgås med!

Slutligen tänker jag långsiktigt. Hur vill jag må när jag är 60, 70 eller 80 år? Vill jag ha en kropp som ömmar och som inte klarar annat än att sitta stilla eller vill jag kunna vara ute och cykla, gå och se mig omkring!? För att kunna ha en frisk kropp i framtiden måste man börja underhålla den redan nu!

Min fråga till er blir då varför tränar/ tränar inte du?

No Comments Yet
  1. Jag tränar för att jag älskar att tävla. Jag erkänner att jag inte alltid älskar / orkar träna ( tränar bäst på morgonen och ibland är sängen skönare 😉 ) men älskar resultaten på tävling. Och dessutom blir min astma bättre. Men jag tränar även för att visa att man kan trots att man har astma och en lång rad allergier. Har hört läkare säg både till mig och andra ” du kan inte springa- du har astma “. Och det är så hemskt att läkare sätter stämplar som för vissa blir ett hinder att göra något som faktiskt skulle få dem att med tiden bli bättre.

Sporthälsa bbb